Mi-e frica in Romania!

Nu, nu mi-e frica de vreun atac intr-un loc intunecos din partea vreunui handralau ramas fara bani de bautura ori droguri. Desi e un pericol real si acesta. Altele sunt spaimele mele, unele mai… generaliste, sa le zic asa.

Imi este frica pentru ca Serviciul Roman de Informatii inventeaza rapoarte despre o halucinanta conspiratie a unor tari vecine. Si asta doar pentru a-l multumi pe un presedinte care are nevoie ca de aer de crize pentru a se manifesta.

Imi mai este frica in Romania din cauza apei chioare cu care autoritatile stropesc gospodariile, drumurile si masinile pentru a combate gripa aviara. Efectele se vad acum din plin, dupa ce aberantul ministru Flutur afirmase acum vreo luna ca am scapat de pericol.

Imi este frica in tara mea pentru ca ditamai senatorii Romaniei au acceptat ca nepoata-infractoare a Noricai sa fuga pe un geam din Parlament ca sa nu dea ochi cu jurnalistii. Cat despre sanctiuni dure impotriva unui ilegalitati surprinsa in flagrant, nici vorba, fiecare dintre alesi avand la activ cel putin o fapta ce-l scoate in afara legii.

Mi-e frica in Romania pentru ca ministru Justitiei vrea sa asculte telefoanele, desi exista alte institutii care sa faca asa ceva, potrivit legii. Grotesca inscenare cu lupta impotriva coruptiei va avea, sunt convins, efecte dezastruoase, de la oameni condamnati pe nedrept, pana la infractori notorii nepedepsiti in ciuda evidentelor.

Mi-e frica in Romania si, pentru prima data, ma gandesc daca nu cumva este cazul sa imi vad de viata prin alte locuri, mai normale. Frica de necunoscut e mai mica decat groaza provocata de aceasta realitate dementa.

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*