Primarul din Ardeoani construieste ilegal in Moinesti

casa primarului din ardeoani construita la moinestiDe la inceputul acestui an, doi administratori ai unor societati comerciale au fost amendati cu sume ce depasesc 100 de milioane pentru nerespectarea prevederilor Legii 50/1991. Printre ei, si administratorul SC BREBO COM SRL Ardeoani, Daniela Diaconu, sotia primarului din Ardeoani. De fapt, pentru primarul din Ardeoani, incurajarea incalcarii legii a devenit un fel de…lege!

Constructii ilegale fara autorizatii

O sesizare sosita din municipiul Moinesti ne aducea la cunostinta faptul ca trei administratori ai unor societati comerciale din localitate ar construi fara a poseda si autorizatiile necesare unor astfel de lucrari.

Pe lista figurau administratorul SC ALCOR SA Moinesti, Nicolae Haraba, Daniela Diaconu, administrator SC BREBO COM SRL Ardeoani, si Neculai Parfeni, administrator SC COMNICOL SRL Moinesti.

Dupa cum se cunoaste de catre marea majoritate a admininstratorilor, a proceda in asa fel constituie infractiune, pedepsita drastic de Legea 50/1991. Cu toate acestea, atat ei cat si o parte dintre cetatenii judetului, s-au apucat de facut diferite imprejmuiri sau reamenajat anumite constructii, fara a mai solicita autoritatilor locale autorizatia necesara. Asa s-au petrecut lucrurile si in municipiul Moinesti.

Din informatiile pe care le-am primit, cei trei administratori n-ar fi posedat o astfel de autorizatie si prin urmare, nu erau indrepatiti sa procedeze ca atare. Surprinde cu atat mai mult atitudinea primarului comunei Ardeoani, Ion Diaconu, care a incuviintat efectuarea unor lucrari de catre sotia sa, Daniela Diaconu, in municipul Moinesti, pe strada Albotesti nr. 6.

Primarul din Ardeoani se crede pe mosia sa

Considerandu-se la Ardeoani, unde aplica legea dupa cum il taie capul, primarul comunei respective nu s-a opus atunci cand sotia sa, administrator al SC BREBO COM SRL Ardeoani, s-a apucat sa reamenejeze o constructie mai veche situata la intrarea in municipiul Moinesti.

Desi este un garant al respectarii legalitatii, el si-a incurajat, totusi consoarta sa se apuce de treaba, bazandu-se, probabil, pe relatiile sale, fiind membru al unui partid aflat la putere. Numai ca, reprezentantii Serviciului de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primarieri Moinesti s-au sesizat si s-au deplasat la fata locului, pentru dispunerea masurilor legale.

„Am intocmit un proces verbal de sanctionare a administratorului Daniela Diaconu prin care solicitam sistarea lucarilor de extindere a imobilului existent si recompartimentarea lui. Din pacate, nici un reprezentat legal al societatii nu s-a prezentat sa semneze actul. D

e-abia in aceste zile se pare ca vom reusi incheierea definitiva a procesului verbal, cand vom stabili si cuantumul amenzii, pentru ca SC BREBO COM SRL Ardeoani nu poseda autorizatie de constructie eliberata de Primarie”, ne-a declarat Florin Florea, seful Serviciului de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Moinesti. Florin Florea a tinut sa precizeze ca sesizarea in cazul SC COMNICOL SRL Moinesti nu este intemeiata, administratorul acestei societati, Neculai Parfene, detinand autorizatie legala de constructie.

Harababura, vine de la… Haraba?

Reprezentantii Serviciului respectiv au constatat savarsirea aceleeasi infractiuni si in cazul lucrarilor de imprejmuire metalica pe fundatie de beton la SC ALCOR SA Moinesti si au somat administratorul sa sistezse lucrarile, amendandu-l cu 100 milioane lei vechi.

Nicolae Haraba, administratorul SC ALCOR SA, dupa ce a contestat in instanta masura, si-a vazut in continuare de treaba, ignorand faptul ca savarseste o infractiune. Miercuri, 26 aprilie, se lucra de zor la imprejmuire, desi, in acea zi, administratorul avea termen in instanta! Surprinde atitudinea acestor indivizi care ignora legea, desi Primaria Moinesti se straduieste ca ea sa fie respectata, incunostiintand cetatenii si prin mijloacele mass-media despre efectele unei astfel de ilegalitati.

Legea 50/1991, art. 24:

„…continuarea executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi de catre organele de control…se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de la un milion lei la 50 milioane lei”

D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*