Posturile de directori de scoli nu i-au tentat pe profesorii bacauani

Cadrele didactice care vor sa ocupe un post de director la o unitate de invatamant vor avea o saptamana foarte agitata.

Pana pe 14 mai, acestia vor avea de sustinut probele de examen organizate de Inspectoratul Scolar Judetean pentru ocuparea functiilor de directori si directori adjuncti. Cu toate ca pentru sfarsitul acestei luni au fost scoase la concurs 143 de posturi de directori, numai 118 dascali si-au depus dosarul pentru ocuparea acestor functii.

Brandusa Popescu, inspector scolar general adjunct sustine ca „anul acesta au fost mai putini candidati decat ne asteptam. Adica nu au fost nici macar 143 de dosare depuse pentru concurs. Sunt si scoli unde nici un candidat nu vrea postul de director. Am avut insa si unitati de invatamant pentru care si-au depus dosarele mai multi candidati. Participantii vor sustine examenele pe etape, in mai multe transe, ultima zi de examen fiind pe 14 mai”.

Pentru scolile unde nu exista nici un candidat pentru postul de director va fi numit, prin delegatie, un manager de catre Inspectoratul Scolar pana la organizarea unui nou concurs, a completat Brandusa Popescu.

Prima proba a concursului a fost testul de limba straina, care a fost destul de simplu si nu a creat probleme concurentelor.

Dupa fiecare zi de examen la ISJ sunt afisate rezultatele inregistrate de candidati. Se pare ca cele mai vanate posturi de directori sunt cele de la Colegiul Pedagogic „Stefan cel Mare” din Bacau, pentru care s-au inscris noua candidati, Colegiul Tehnic „Grigore Cobalcescu” din Moinesti, Grupul Scolar Agricol „Elias” din Sascut sau cele de la Scoala „Miron Costin” din Bacau, pentru care exista cate trei candidati.

La fel si Scolile „Constantin Platon” sau „Ion Creanga” au dovedit a fi tentante pentru cate doi candidati pe fiecare post. Scolile de Arte si Meserii din Rachitoasa si Nicolae Balcescu, Scoala Speciala din Bacau, Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Onesti, Grupului Scolar „Letea”, cat si Liceul cu Program Sportiv din Bacau, au avut, de asemenea, cate doi candidati pe un loc.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*