PATRU ROMÂNI DISPĂRUŢI

00007383.jpgPatru români sunt daţi dispăruţi după scufundarea unei nave cargo în largul coastelor Africii de Sud. Vasul, care aparţine unei companii greceşti şi care naviga sub un pavilion de complezenţă, s-a rupt în două şi s-a scufundat la aproximativ 350 de kilometri de Port Elizabeth.

Până în prezent, numai 7 dintre cei 33 de membri ai echipajului au fost salvaÅ£i din Oceanul Indian. Un purtător de cuvânt al armatorului a spus că echipajul vasului „Alexandros T” se compune din patru greci, printre care căpitanul ÅŸi secundul vasului, patru români, un ucrainean ÅŸi 24 de filipinezi.

Căutările pentru găsirea eventualilor supravieţuitori sunt în desfăşurare la această oră. La operaţiuni participă mai multe nave şi un avion Hercules C-130 al armatei sud-africane. Elicopterele nu pot participa deoarece zona naufragiului este prea departe de coastă.

Vasul transporta 155.000 tone de oţel din Brazilia cu destinaţia China. Deocamdată nu se ştiu cauzele exacte ale naufragiului, dar meteorologii au declarat că în momentul accidentului, condiţiile meteorologice erau nefavorabile.

Adauga un comentariu

*