Medici americani pentru sărmanii băcăuani cu probleme de vedere

Un număr de 40 de medici americani, ajutaţi de 150 de voluntari din Bacău, elevi din clasele a XII-a şi studenţi, vorbitori de engleză, vor oferi consultaţii sărmanilor din judeţ cu probleme de vedere în perioada 9-12 mai.

Angela Bogea, vicepreÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean Bacău spune că în cele patru zile vor fi consultate 12.000 de persoane. ” Consiliul JudeÅ£ean a organizat trierea persoanelor la nivel de primării, iar selecÅ£ia s-a făcut în funcÅ£ie de situaÅ£iile sociale din comună. în medie, pe comună s-au ales între 50 ÅŸi 200 de persoane, numărul total fiind de 6.000 de oameni. Am alocat 250 de milioane de lei pentru acest eveniment”, mai adaugă Angela Bogea.

Celelalte şase mii de persoane fără posibilităţi materiale provin din municipiul Bacău, pentru care Consiliul Local Bacău a pus la bătaie 250 de milioane de lei. Campania de combatrere a afecţiunilor de vedere este organizată de Lions Club Moldova şi Fundaţia Lens Crafters din Statele Unite ale Americii.

Organizatorii vor contribui şi ei cu sume considerabile la această campanie. Transportul se va face cu microbuze, puse la dispoziţie de primării, iar consultaţiile se vor da la Sala de Atletism.

Adauga un comentariu

*