Spitalul Municipal Oneşti este la limita supravieţuirii

Situaţia în care se află la această oră Spitalul Municipal Oneşti a fost analizată de aleşii băcăuani în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Bacău. Din lipsa banilor şi pentru ca unitatea să nu se înglodeze în datorii, investiţiile în acest spital, mai ales în aparatură medicală au fost foarte puţine.

Valerian Vreme, consilier judeÅ£ean din partea Partidului NaÅ£ional Liberal a cerut sprijin Consiliului JudeÅ£ean Bacău pentru spital. „Eu am venit de mai multe ori să găsim o soluÅ£ie, pentru finanÅ£area acestui spital. Mi să răspuns că nu este de rang judeÅ£ean ÅŸi ca urmare nu poate fi finanÅ£at de Consiliul. Cu toate acestea eu solicit ÅŸi acum sprijin, pentru că trebuie să existe o soluÅ£ie.

Spitalul Municipal OneÅŸti deserveÅŸte o populaÅ£ie de aproape 200.000 de locuitori ÅŸi are o capaitate de peste 600 de paturi. Aici vin oameni din întreaga zonă a OneÅŸtiului ÅŸi nu numai din oraÅŸ”, a spus alesul judeÅ£ean în plenul ÅŸedinÅ£ei extraordinare. Pentru a ajuta spitalul din OneÅŸti, Valerian Vreme a mers până ÅŸi la Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii să facă lobby. Acesta i-a răspunbs că ÅŸtie situaÅ£ia, de care se izbesc multe spitale din Å£ară ÅŸi că va căuta o soluÅ£ie.

Angela Bogea, vicepreÅŸedintele CJ Bacău a propus o soluÅ£ie, dar care cade pe umerii parlamentarilor. „Cel mai bine este să se ia legătura cu toÅ£i parlamentarii d eBacău ÅŸi să li se explice situaÅ£ia. Apoi, aceÅŸtia rebuie să propună modificări ale pachetului de lege la sănătate pentru ca spitalele municipale să poată fi ajutate financiar. Dacă nu avem cadrul legal, noi nu putem face acest lucru”, a precizat vicele Bogea.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*