Sinistratii din Bacau au primit ajutoare de la stat

Urmare a fenomenelor meteorologice inregistrate la inceputul acestui an, cand mai multe familii din judet au fost afectate de alunecari de teren, Ministerul Muncii a acordat 100 de milioane de lei pentru persoanele sinistrate.

In judetul Bacau s-au inregistrat 22 astfel de cazuri. Acestea au intrat in atentia Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF), care, in urma anchetelor sociale efectuate pe teren, au alocat importante sume de bani familiilor sinistrate.

„Cereri au fost peste 30, dar s-a stabilit ca numai 22 de familii primesc ajutoare, a declarat Gheorghe Apostu, director executiv DMSSF Bacau. Aceste fonduri se acorda sub forma de ajutoare financiare de urgenta pentru cazurile in care diferite familii sau persoane au fost afectate de alunecari de teren.

La noi in judet, s-au inregistrat astfel de cazuri in comuna Asau, satele Straja si Apa Asau, comuna Luizi Calugara, comuna Poduri, satele Valea – Sosii si Cernu, si in comuna Satata, satele Talpa si Dealu Nou”. In functie de gradul de distrugere a locuintelor, oamenii au primit intre 4.000.000 si 8.000.000 milioane de lei vechi.

Aceasta este o prima evaluare, mai spune directorul Apostu. Inspectorii DMSSF vor tine permanent legatura cu Comandamentul de urgenta si cu primariile din judet pentru a prelua noile cazuri ce pot sa apara.

„Foarte important este ca primarii sa ia legatura direct cu noi, in cazul in care apar noi alunecari de teren, pentru a interveni imediat in acordarea acestor ajutoare”, a mai precizat directorul Gheorghe Apostu.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*