Mai putine accidente pe „soselele mortii”

Numarul accidentelor de circulatie produse pe drumurile nationale si europene din judetul Bacau, inregistrate de la inceputul anului si pana in prezent, a scazut cu circa 48 la suta.

Se pare ca nebunia din traficul bacauan a fost „calmata”. Acest lucru este confirmat de numarul accidentelor rutiere care a scazut considerabil in ultimele luni. De la inceputul anului si pana acum pe drumurile natioanle si europene din judet s-au produs 15 accidente grave soldate circulatie, soldate cu 7 persoane decedate si 10 ranite grav.

Comparativ cu perioada similara a anului 2005, se constata o scadere a numarului total cu 14 accidente (circa 48 la suta ) si a numarului persoanelor decedate cu 3 (aproximativ 30 la suta). „Aceasta scadere a numarului de accidente coincide cu trecerea la noul sistem de sanctionare a conducatorilor auto, a declarat scms.

Teodor Iacovache, seful Compartimetului Drumuri Nationale si Europene Bacau. Mai exact, conducatorii auto sunt filmati in trafic si toate abaterile constatate se sanctioneaza. Apoi soferii primesc in cutia postala plicurile cu sanctiunea aplicata si au obligatia sa achite valoarea amenzilor”.

Nici un accident grav in luna martie

Luna martie le-a priit cel mai mult conducatorilor auto. {i asta pentru ca in urma activitatilor desfasurate pe drumurile nationale si europene din judet nu s-a produs nici un accident grav de circulatie. Principala cauza generatoare a evenimentelor rutiere o reprezinta traversarea neregulamentara a partii carosabile de catre pietoni.

Cu toate acestea, de la an la an se inregistreaza o usoara scadere a cazurilor, de la 9 in 2005, la 6 in 2006. Alte cauze sunt nerespectarea regimului legal privind viteza de deplasare (4 accidente grave), efectuarea neregulamentara a depasirii (3 accidente grave).

„Specific acestei perioade putem mentiona ca ponderea accidentelor grave s-a mutat in prima jumatate a saptamanii ( 80% din total ), in zilele de luni, marti, miercuri si joi, spre deosebire de perioada similara a anului precedent cand in perioada de week-end au fost inregistrate 59 la suta din totalul evenimentelor rutiere grave, a completat Teodor Iacovache.

Daca vorbim despre intervalul orar in care se produc accidentele, majoritatea sunt intre orele 18:00-24:00 (53 la suta din totalul accidentelor grave) si 12:00-18:00 (20 la suta)”.

Peste 7 miliarde de lei vechi au intrat in bugetul Politiei

In timp ce numarul evenimentelor rutiere a scazut, numarul sanctiunilor aplicate de la inceputul anului este mult mai mare. Pana acum au fost amendati peste 18.750 de participanti la trafic, valoarea amenzilor depasind 7 miliarde de lei vechi.

Deasemenea, peste 330 de soferi au ramas fara permise, acestea fiind retinute in vederea suspendarii. Pe langa permise au fost retrase si 312 certificate de inmatriculare pentru diverse defectiuni tehnice.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*