Instruire nemţească pentru fermierii băcăuani

Un consilier al Ministerului Agriculturii din Landul Bavaria – Germania ÅŸi un director de direcÅ£ie agricolă din acelaÅŸi land au fost miercuri, 26 aprilie, oaspeÅ£ii directorului executiv al DirecÅ£iei pentru Agricultură ÅŸi Dezvoltare Rurală Bacău, Mihai Banu.

Ei au venit special în Bacău pentru a testa modul în care reprezentanţii în teritoriu ai Ministerului Agriculturii din România gândesc organizarea instituţiilor şi organizaţiilor cu caracter agricol şi pentru a propune lansarea unui proiect de organizare a acestor instituţii în condiţii similare cu cele germane.

Specialiştii germani, au propus iniţial Ministerului Agriculturii derularea proiectului în trei centre din ţară, Bacău, Timiş şi Cluj. Aceasta ar urma să aibă loc prin înfiinţarea unui centru pilot de pregătire la Bacău, în acest an.

” Trebuie să vedem care sunt cerinÅ£ele, ce se propune ÅŸi apoi să studiem cum putem să aplicăm aceste propuneri. Trebuie avut în vedere că situaÅ£ia materială a fermierilor băcăuani este una, iar proiectul nemÅ£esc vine cu anumite cerinÅ£e. Trebuie să găsim fermele pilot, ferme de vaci cu lapte, ferme de porci etc. în care să se facă pregătirea fermierilor, trebuie să avem mai întâi acceptul proprietarilor de ferme, trebuie să cunoaÅŸtem mai multe amănunte ÅŸi să judecăm posibilităţile.

Toate într-un timp foarte scurt, dacă proiectul poate fi acceptat, pentru că ÅŸi timpul până la aderare este foarte scurt”, a precizat Mihai Banu

Adauga un comentariu

*