Steaua-Middlesbrough 1-0, victorie meritată, dar prea mică faţă de diferenţa de valoare

Steaua a obţinut o victorie meritată, fără dubiu, în prima manşă a semifinalei Cupei UEFA, învingând cu scorul de 1-0 (1-0) formaţia engleză Middlesbrough, prin golul marcat de Dincă, în minutul 30.

Meciul disputat joi seara pe Stadionul Naţional a fost la discreţia fotbaliştilor români, care însă nu au insistat suficient în faţa unei echipe fără nici o experienţă europeană, fericită că a ajuns în această fază a competiţiei şi că, lucru vădit mai ales în prima repriză, a scăpat cu o înfrângere la limită.

Cu aşezări tactice identice, cele două echipe s-au cantonat strânse în preajma liniei de centru, rezultând un început de primă repriză echilibrat, anost, chiar, cu Steaua un pic cam lentă faţă de obişnuit, şi un Middlesbrough insistentă în presing şi simplistă, cu baloane lungi pe vârfuri, în atac.

Dealtfel, primul corner, din cele doar 4 (2 de fiecare) ale primei reprize, a venit abia în minutul 17, la un şut al lui Ogăraru respins. Prima mare ocazie aparţine oaspeţilor, pe o contră: Dică pierde la centru, Yakubu pleacă în trombă, Hasselbank îi face culoar, dar şutul trece pe lângă poartă.

În minutul 30 avea să vină deschiderea scorului, după o fază lucrată: aruncare de la margine executată, ca de obicei, lung, de Ogăraru la Rădoi, la 20 m de poartă, angajare gen pivot de handbal pentru Dică, răsucire cu om în spate a decarului stelist, şut cu ristul interior plasat direct în vinclul porţii engleze. 1-0 pentru români, care în continuare, din păcate, nu au insistat, cedând terenul.

Fără rezultate notabile, doar marea ocazie a lui Morrison, şut respins miraculos de Carlos, şi cele 4 cartonaşe galbene numai la pasivul steliştilor, Dică, Paraschiv, Goian şi Nicoliţă, acordate din motive pe care doar ciudatul arbitru luxemburghez Hamer le-ar putea explica.

În repriza a doua, Steaua a urcat liniile, dominând teritorial jocul, dar tot fără convingere, astfel că singurele ocazii au avut o oarecare doză de întâmplare: min. 61, Dică, mare ratare, nu a profitat de luftul hazliu al lui Parnaby, bară Goian, în min. 53, şut pe lângă în min. 71, la o bâlbă portar-fundaş la englezi şi cam atât.

De data aceasta, la cornere scorul a fost net, 4-0 pentru Steaua, ilustrând dominaţia echipei române, dar nu mai mult. În ce-i priveşte, oaspeţii au şutat doar o dată la poartă, prin Maccarone, blocat în doi timpi de Carlos.

Arbitrul Alain Hamer, din Luxemburg, a condus formaţiile:

Steaua: Carlos – Ogăraru, Goian, Ghionea, P. Marin – Nicoliţă, Rădoi, Paraschiv (min. 86, Lovin), BoÅŸtină – OpriÅ£a (min. 89, A. Cristea), Dică;

Middlesbrough:
Schwarzer – Parnaby, Ehiogu, Bates, Quendrue – Morrison (min. 70 Parlour), Boateng, Rochenback, Downing – Yakubu (min. 70, Maccarone), Hasselbank.

Returul va avea loc pe 27 aprilie, în Anglia.

La sfârÅŸitul partidei, Cosmin Olăroiu, antrenorul Stelei, a declarat: „S-a văzut că Steaua a fost mai bună ÅŸi a obÅ£inut o victorie meritată, deÅŸi cred că meritam cel puÅ£in încă un gol, care ar fi dus la un scor mai aproape de realitatea din teren. Cred că de sfintele sărbători am adus o bucurie suporterilor noÅŸtri. Păcat că la retur nu-i vom avea pe Nicoliţă ÅŸi pe Paraschiv, avertizaÅ£i prea uÅŸor”.

Adauga un comentariu

*