Liceenii, controlati cu fiola

Adolescentii cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani vor fi luati in vizor de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau (CPECA), ca structra locala a Agentiei Nationale Antidrog.

Acest program se deruleaza pana la sfarsitul lunii iulie, timp in care se va pune accent pe prevenirea consumului de alcool in randul tinerilor prin dezvoltarea prin dezvoltarea de abilitati personale si sociale.

Deviza sub care se desfasoara acest programul este „Sunt VIP – Vigilent, Independent, Puternic – fara alcool”. Obiectivele care doresc sa se atinga sunt legate pe de o parte de cunoasterea riscurilor asociate consumului de alcool, iar pe de alta parte cunoasterea modului in care presiunea grupului de egali in fluienteaza comportamentul.

Elevii liceelor bacauane Colegiul National „Vasile Alecsandri”, Colegiul Tehnic „D. Mangeron” si Grupul Scolar de Ecologie si Protectia Mediului „Grigore Antipa” vor participa la patru intalniri in cadrul carora vor avea loc discutii libere intre elevi si reprezentantii CPECA.

Temele care vor fi dezbatute sunt „Mit si realitate despre alcool”, „Presiunea grupului” si „Asertivitatea”. Organizatorii programului vor trimite circa 400 de scrisori parintilor care au copii cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani.

(A.RATA)

Adauga un comentariu

*