PRM il scoate la interval pe Stavarache

Lupta pentru infiintarea Zonei Metropolitane Bacau devine una fatis politica. Angela Bogea, liderul PRM Bacau, il ameninta pe Romeo Stavarache cu „actiuni in forta”, daca mai blocheaza demararea proiectului.

Dupa ce Romeo Stavarache a refuzat inca o data Zona Metropolitana, au aparut reactii politice dure la atitudinea primarului municipiului Bacau. Autoarea acestui adevarat avertisment (care evoca inclusiv posibilitatea unor „represalii”) este Angela Bogea, presedintele organizatiei judetene PRM Bacau. Pozitia liderului PRM este fireasca avand in vedere ca initiatoarea proiectului zonei metropolitane este Codruta Arvinte, consilier judetean ales pe listele acestu partid.

Nici domnul Berca, nici domnul Stavarache nu isi pot aroga paternitatea Zonei Metropolitane. O spun raspicat: consilierul judetean PRM, accentuez, PRM, Codruta Arvinte, este autoarea. Atunci cand a initiat proiectul, colega mea nu a precizat ca este membru al partidului nostru, pentru a nu da apa la moara interpretarilor politice”, a spus Angela Bogea.

Sefa PRM Bacau a subliniat ca nici PSD, nici o alta forta politica nu a contribuit cu nimic la initiativa Codrutei Arvinte. Romeo Stavarache a primit un scurt respiro din partea peremistilor, care ii cer primarului Bacaului „sa se miste”, altfel se va continua strangerea de semnaturi si va fi promovata in Consiliul Local Bacau o hotarare pe baza acceptului cetatenilor municipiului.

Potrivit modificarilor care se aduc in Parlament Legii administratiei publice locale, se incurajeaza asocierea unitatilor administrative, carora li se vor asigura programe speciale de finantare la nivel judetean, altele decat actualele bugete. Astfel, bugetul Consiliului Judetean Bacau va fi completat, in cazul in care se va infiinta Zona Metropolitana, cu un buget al zonei. Aceasta poate fi o posibila explicatie pentru atitudinea refractara a lui Romeo Stavarache fata de acest proiect. De ce? Pentru ca in fruntea CJ Bacau este Dragos Benea, membru al PSD.

Faptul ca proiectul Zonei Metropolitane este politizat de reprezentantii Aliantei D.A. a iesit perfect in evidenta in timpul unei emisiuni la un post local de televiziune. Un consilier judetean democrat s-a dezlantuit impotriva tuturor celor care ar dori sa contribuie la materializarea acestei initiative. „Zona Metropolitana trebuie condusa de Alianta, pentru ca Alianta a castigat alegerile. Cand PRM-ul va castiga alegerile, atunci sa aiba pretentii”, si-a dat arama politica pe fata alesul PD.

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. alcibiade a zis:

    D-na Bogea ar trebui sa stie ca drumul spre iad este pavat cu intentii bune.
    Cat despre „zona Metropolitana”… doar atat: primaria orasului Bacau nu este in stare sa aiba grija de oras, asa ca „zona Metropolitana” nu este decat un vis.
    Ideea cu „z.M.” a incoltit initial in mintea fostului primar Sechelariu care nu stia cum sa creasca volumul taxelor si impozitelor! Si asta ca sa poata pasa unor „prieteni” (Umbrarescu de exemplu) sume fabuloase in contul unor „fictive” lucrari de investitii, intretinere…
    Doamna Bogea sustinand ideea „z.M.” se indeparteaza evident de politica PRM si se confunda pana la identitate cu interesele mafiotilor locali!
    Alooo… ati auzit stimabila Bogea? S-ar putea sa vi se ia „firmanul de domnie” si sa fiti oarecum… mazilita! Am zis s-ar putea?!… Scuze: ESTE ABSOLUT SIGUR!

Adauga un comentariu

*