Concedii in masa printre directorii de scoli

Nebunie la Inspectoratul Scolar Judetean! Cu cateva zile inainte de sarbatorile de Paste directorii unitatilor de invatamant preuniversitar isi fac cerere de concediu.

ISJ Bacau a fost luat cu asalt de catre directorii care si-au depus cereri de concediu. ~n timp ce unii au de invatat pentru examenul de ocupare a functiilor de directori si directori ajuncti, altii se pregatesc pentru…cozonaci si oua rosii.

„Este un haos total in Inspectorat in acesata perioada, a afirmat Brandusa Popescu, inspector general adjunct. Avem un volum de munca foarte mare, pe care nu mai reusim sa il acoperim. Trebuie sa ne ocupam de miscarea cadrelor didactice, trebuie sa verificam dosarele depuse pentru ocuparea posturilor de directori, mai avem cererile de concediu, reclamatiile, care nu lipsesc niciodata, si tot asa. Nu este usor, mai ales ca pe 27 aprilie se va organiza primul examen pentru directori”.

Urmatorul examen va fi organizat pe 28 aprilie. Pentru functiile de directori adjuncti concursurile vor fi organizate pe 2, 3, 4 si 5 mai. „Acum sunt libere 143 de posturi de directori care vor tr ebui ocupate, a completat Brandusa Popescu. Pentru unii directori se va acorda prelungirea mandatului de conducere a unitatii de invatamant iar celelalte posturi se ocupa prin concurs”.

Circa 45 de scoli sunt din mediul urban iar aproape 100 din mediul rural. Si scolile cu renume din Bacau vor avea directori noi. Printre acestea se numara Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Anghel Salingny” din municipiul Bacau, cat si Colegiul National „Grigore Moisil”, Colegiul National „Petru Poni” din Onesti.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*