Look nou printre cozonaci si oua rosii

Cabinetele cosmetice din Bacau devin tot mai aglomerate pe zi ce trece. Inainte de Sarbatorile de Paste, bacauancele trec pe la cosmeticiene pentru a-si schimba sau imbunatati look-ul. Pana la sarbatorile de Paste, bacauancele profita de zilele ramase pentru a face o vizita la cosmeticiene.

„Ingrijirea tenului ar trebui sa fie o preocupare constanta, a afirmat Alina Vercu, cosmeticiana. Foarte multe femei neglijeaza acest aspect punand mereu familia, cariera sau altceva pe primul loc. Alte femei «investesc» sume apreciabile in fiecare luna numai in produse cosmetice. Trebuie sa recunoastem ca suntem incantate cand folosim o crema frantuzeasca. Dar este posibil ca aceasta sa nu fie deloc ceea ce ne trebuie.

Cred ca ar trebui sa ne concentram mai mult atentia asupra unor produse care chiar au efect si pe care, de cele mai multe ori, le avem in casa”. Sunt si bacauance care tin cont de sfatul primit de la cosmeticiana, dar sunt si tineer care, dupa ce au iesit din cabinetul cosmetic, uita tot ce au fost sfatuite sa faca pentru intretinerea pielii.

Tratamentele naturiste mereu „la moda”

Chiar daca tehnologia a avansat intr-un mod uimitor in ultimii ani, cosmeticienele apeleaza si la tratamentele naturiste. „Folosim intr-adevar si produse care au efect imediat asupra pielii, insa nu ne lipsesc din cabinet ceaiurile medicinale, care sunt folosite pentru infuzii in scopul dilatarii porilor, sau cremele pe baza de plante, care ajuta la regenerarea rapida a pielii, afirma Mariana Preda, cosmeticiana.

De asemenea, mastile cosmetice care se folosesc in aceasta perioada a anului sunt si ele pe baza de plante si uleiuri naturale, sau chiar cele pe baza de argila pentru tenul gras. In paralel cu acestea trebuiesc utilizate cremele hidratante si cele cu protectie solara. Este foarte indicat sa se aplice pe timpul zilei o demachiere a tenului cu apa termala”.

Efecte
Mastile cosmetice sunt tratamente cu multe beneficii pentru ten. Imbunatatesc culoarea si textura pielii, curata in profunzime, inlatura celulele moarte, si invioreaza tenul obosit. Una dintre mastile recomandate de orice cosmeticiana este preparata dintr-o lingura cu miere, o lingura cu ulei vegetal si un sfert de lingura cu suc de lamaie. Ingredientele se amesteca si se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze timp de zece minute, dupa care se limpezeste tenul cu apa calda.

Frumusetea costa

Dupa zile intregi de munca si pregatiri pentru sarbatori, in mod sigur tenul nostru nu mai arata la fel de proaspat si de inviorat ca dupa o noapte de somn linistit. Motiv pentru care, cele mai multe femei isi fac programare la cosmetica pentru tratamente cosmetice. „Daca ma uit pe programator pot spune ca suntem destul de aglomerate in perioada asta, a completat Mariana Preda.

Iar circa 80 la suta dintre programari sunt pentru cosmetica. In general, tinerele vin aici pentru extractia punctelor negre, reglarea sebumului si chiar pentru masaj facial, in timp ce doamnele vor tratamente pentru intinerirea tenului”. Costul tratamentelor cosmetice variaza in functie de cerintele clientelor. Frumusetea dinainte de Paste le costa pe femei intre 150.000 de lei si 1.200.000 de lei.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*