Vaccinul antirujeolic nu ne imunizeaza

Copiii vaccinati antirujeolic tot se imbolnavesc. Aceasta este concluzia raportului prezentat de Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau in legatura cu incidenta acestei boli in judetul nostru.

Rujeola a facut numai de la inceputul acest an 45 de victime printre copii. 20 dintre acestea au fost confirmate, 3 infirmate, iar restul sunt inca sub supraveghere medicala in spital. Majoritatea micutilor loviti de boala au fost vaccinati antirujeolic, spun medicii specialisti care monitorizeaza cazurile.

„Probabil ca multi se intreaba cum se poate intampla acest lucru, declara dr. Marin Bustuc, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bacau. Raspunsul este simplu – nici un vaccin nu da imunitate totala. 1-2 la suta din populatia vaccinata poate face boala, in functie de rezistenta organismului.

In plus, dupa 6 ani de la imunizare, vaccinul isi pierde efectul”. De aceea, mai spune dr. Bustuc, cea mai buna imunizare a organismului este cea naturala: odata contactata boala, esti imunizat pe viata!.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*