Scandal la Teatrul Municipal Bacovia

Dupa ce Gala Star a strarnit discutii aprinse intre actorii Teatrului Municipal Bacovia si conducerea institutiei, acum scandalul a luat amploare. Pe motiv ca banii pentru Gala au fost cheltuiti „dupa bunul plac al directorilor”, actorii vor ca Adrian Gazdaru si Gabriel Dutu sa isi dea demisia.

In timp ce actorii cer demisia directorilor Adrian Gazdaru si Gabriel Dutu, pentru managementul defectus al fondurilor alocate pentru Gala, cei doi se considera nevinovati si cer dovezi conform carora banii au fost cheltuiti in mod necorespunzator. Mai mult, cei doi s-au aratat foarte nemultumiti de revolta actorilor care nu fac decat sa le denigreze imaginea.

Un alt punct care i-a nemultumit pe actori a fost organizarea propriu – zisa a Galei Star. Din acest motiv, actorii au inaintat catre Primarie un memoriu prin care au solicitat evaluarea modului in care a fost organizata aceasta Gala cat si managementul fondurilor. In timp ce acuzele curg din toate partile, directorii teatrului isi continua linistiti „programul stabilit pentru teatru”, dupa cum a afirmat chiar Adrian Gazdaru.

„Gazdaru vrea insigina de manager european”

Aceasta este afirmatia facuta de actorul Viorel Baltag, in timpul unei sedinte de consiliu. „Aceasta este realitatea, a completat Baltag. Dupa ce au citit doua – trei pagini de contabilitate, cei doi directori se dau cei mai tari manageri.

Si au si pretentii. In timp ce unul vrea insigna de manager european, celalalt se haine sa isi mai cumprere de la Armani. Este o mitocanie ce se intampla in acest teatru. Suntem o mana de actori care traim aici de atatia ani, iar in ultima perioada pot afirma ca nu am mai facut nimic, nu am mai primit nici macar un rol”.

Si actrita Firuta Apetrei a afirmat ca „Gala Star s-a dovedit a fi un eveniment care a inghitit foarte multi bani si nu a avut nici un efect. In presa domnul Gazdaru a afirmat ca noi am incercat sa il scoatem din mediocritate insa el trebuie sa recunoasca faptul ca nu are maturitate artistica necesara unui director de teatru”.

„Director sunt azi, maine poate sunt un simplu actor”

Acestea sunt cuvintele pe care Adrian Gazdaru le repeta atunci cand vine vorba de Gala Star. „Nu imi voi da demisia decat atunci cand colegii mei, care au aruncat atatea vorbe murdare la adresa mea, vor putea sa dovedesca cu acte, ca tot ceea ce au zis este adevarat. Sunt revoltati ca nu au participat la Gala Star? Pai nu e vina mea ca trupa de actori de la Bacau este o trupa slaba, care nu a putut trece de preselectie.

Colegii mei nu inteleg un aspect esential: Gala Star nu a inghitit foarte multi bani cum au afirmat ei, pentru ca in loc de 3, 2 miliarde de lei s-au cheltuit doar 2,6 miliarde. In ciuda acuzelor aduse de ei, eu nu ma voi razbuna si nu ii voi trata altfel decat pana acum. Sunt colegii mei si ii iubesc pentru ca directorul Teatrului sunt azi, dar maine poate voi fi un simplu actor”.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*