200 de elevi au pierdut bursa „Bani de liceu”

Circa 200 de elevi din scolile bacauane au pierdut bursa „Bani de liceu”. Desi ei au lipsit nemotivat, sistarea banilor a starnit un adevarat scandal intre parinti si Inspectoratul Scolar.

Bani alocati de la buget pentru elevii cu o situatie financiara precara au devenit motiv de scandal. Conform legii, dupa ce au acumulat mai mult de 20 de absente, elevii nu mai pot beneficia de aceasta bursa. Astfel ca „Banii de liceu” au devenit marul discordiei dupa ce conducerea Inspectoratului Scolar a decis sistarea platii ajutorului pentru aproximativ 200 de elevi.

Pe de alta parte, parintii s-au aratat foarte nemultumiti de decizia Inspectoratului, cei mai multi dintre ei nestiind ce fac copiii lor in timpul orelor de curs. „Am elevi in clasa care, desi au o situatie materiala foarte proasta, chiulesc mult, a afirmat Liliana Sandu, diriginta unei clase de a X – a.

Cu toate acestea, parintii nu au venit nici macar o data la scoala sa se intereseze de ce fac copii si ce situatie au la invatatura. Din acest motiv adolescentii isi permit sa lipseasca de la ore, mai ales daca au si un anturaj in care au patruns”.

Acuze aduse Inspectoratului Scolar

Revoltati ca nu mai primesc bani, parintii copiilor care au pierdut bursa isi indreapta nervii catre Inspectorat. „Ce le pasa domnilor inspectori daca ei au bani? Eu abia imi permit sa ii cumpar copilului de mancare si ei ii sisteaza bursa? Poate nu a putut merge la scoala ca a fost bolnav, trebuie sa facem o tragedie din asta? Nu mi se pare corect, chiar daca asta este metodologia”, a afirmat indignata Doina Munteanu, mama unui elev in clasa a X – a.

Degeaba le explica inspectorii de specialitate ca metodologia trebuie respectata, pentru ca parintii ii cred pe copii, care ajung acasa si incep sa se planga.
Ababei este indignat de acuzatiile parintilor

Inspectorul scolar general, Radu Ababei, sustine ca revolta parintilor este neintemeiata, cu atat mai mult cu cat acestia nu se intereseaza de situatia lor. „Nu fac altceva decat sa respect legea, a afirmat Ababei. Imi pare rau pentru copiii care au pierdut bursa, insa nu este vina noastra ca au lipsit, si nici nu putem sa ii menajam.

Si apoi, trebuie sa recunoastem ca au fost si cazuri in care copiilor li s-au motivat absentele pentru ca dascalii stiau ce situatie au, sau chiar au absentat motivat. Normele de aplicare ale acestui program sunt clare: la 20 de absente se sisteaza banii. Asa ca degeaba fac parintii reclamatii ca nu vor rezolva nimic”.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*