Pericol de infectie in Chirurgia Spitalului Judetean

Inspectorii sanitari au amendat cu 1.800 RON (18.000.000 lei vechi) sectia de Chirurgie Generala a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

Dr. Marin Bustuc, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica ne-a declarat ca sanctiunea a fost aplicata pentru nerespectarea normelor de igiena, mai ales in ceea ce priveste colectarea reziduurilor septice in conditii de siguranta, privind raspandirea infectiilor nosocomiale (de interior).

Alte doua cabinete medicale individuale din comunele Parjol si Buhoci au fost amendate cu cate 1.500 de RON (15.000.000 lei vechi) fiecare, pentru efectuarea defectuoasa a colectarii, depozitarii si transportarii deseurilor provenite din activitatea medicala.

In schimb, cabinetul medical din Beresti Tazlau, sat Tescani, a fost sanctionat cu 500 de RON (5.000.000 lei vechi) intrucat aici s-a constatat ca nu se efectua igienizarea periodica a cladirii in care functioneaza cabinetul si nici a echipamentelor de lucru. Astfel de controale vor continua in toate unitatile sanitare din judet pana la sfarsitul lunii.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*