O nouă Vale a Jiului la Oneşti

carom onesti bacauPeste 1500 de oneşteni s-au alăturat astăzi sindicaliştilor de la Carom Oneşti ieşiţi în stradă în cea de a patru zi de proteste. Împreună cu salariaţii de la Carom au protestat şi sindicalişti de la celelalte societăţi de pe platforma petrochimică oneşteană, dar şi membri ai familiilor acestora, inclusiv copii, şi reprezentanţi ai pensionarilor.

Protestatarii au străbătut traseul dintre sediul Carom, Primăria Oneşti şi Casa de Cultură. Convoiul protestatarilor a staţionat între orele 10.00 şi 10.30 în faţa primăriei, însă nici o autoritate locală nu i-a luat în seamă. Prezenţi au fost doar jandarmii şi poliţiştii, care i-au aşteptat în ploaie pe revendicatori

Ion Marian, liderul Sindicatului Rafinorul din Rafo OneÅŸti a amintit că drama oneÅŸtenilor a început acum zece ani. „AcÅ£ionarii au tras (de societăţi – n. r.) ÅŸi au scos tot ce-au putut. Ne trebuie un investitor serios pentru toată platforma oneÅŸteană. SindicaliÅŸtii au fost păcăliÅ£i, pentru că nu au monitorizat ce au făcut acÅ£ionarii. Ne spunem păsurile noi între noi. Toate doleanÅ£ele noastre au ajuns la Guvern prin intermediul mass-media. Societatea civilă n-are nici o treabă, deÅŸi avem la OneÅŸti ÅŸi Pro DemocraÅ£ia. Nici primar, nici factor politic nu ne-au băgat în seamă. Doar mass-media”, a susÅ£inut Ion Marian. La rândul său, Ion Constăndoiu, liderul sindical de la Uton, care a avertizat că „a doua Vale a Jiului va fi la OneÅŸti”.

Toader Busuioc, un protestatar tată a doi copii, care a spus că va intra în greva foamei ÅŸi-ÅŸi va da ÅŸi foc, dacă problema salariilor de la Carom nu va fi rezolvată. „Nu ne-am primit nici măcar lichidările pentru februarie”, a spus acesta, susÅ£inut de cei din jur. Despre greva foamei au pomenit ÅŸi Ion Pârjol ÅŸi Cristinel Olaru, care suÅ£ineau că au „ajuns la fundul sacului ÅŸi cu răbdarea, ÅŸi cu banii”.

Cei trei nu vor fi însă singurii salariaţi de la Carom care au declarat că vor recurge la măsuri extreme de protest. Numărul celor care au aderat, sub semnătură, la ideea de grevă a foamei se ridică acum la aproximativ 360, cu o sută mai mult decât acum o săptămână. Muncitorii au fost de acord că nu vor înceta protestele până când un reprezentant al Guvernului nu va veni la Oneşti să-i asculte.

Amos NEWS

Comentarii

  1. gica saracu a zis:

    domnilor ziaristi de ce nu va bagati coada putin si alaturi de ceea ce vedeti in strada adica la dacatrt, la selteco la aroma rise lafabrica lui rosca fost director la carom controlati domnilor ziaristi ca aveti ce gasi

Adauga un comentariu

*