Doua gheare si-un Bacau

Nu sunt de acord cu vorba ‘rau cu rau, dar mai rau fara rau’, mai ales in cazul alternantei in scaunul de primar al municipiului. In acelasi timp, bunul-simt ma obliga la comparatii, insa doar economice, pentru ca politica nu-i eficienta decat arareori.

Pana in 2004, despre Bacau s-a spus ca este izolat de orgoliul nemasurat si de interesele lui Dumitru Sechelariu. Nu prea sunt argumente contra acestei pareri, avand in vedere lipsa aproape totala a marilor investitii in sectorul de productie.

Ce avem dupa iunie 2004? Acelasi pustiu unde nu creste nimic care sa aduca plusvaloare reala. Despre Sechelariu s-a spus ca a adus bani de la Bucuresti pe care i-a directionat spre firmele fratesti si prietenesti.

Dar i-a adus si municipiul a ramas cu un capat de infrastructura decenta. Despre partea penala a directionarii fondurilor, „organele” trebuie sa se pronunte.

Ce avem sub administratia Stavarache? „Perla coroanei” liberale nu primeste mai nimic pentru Bacau, primarul actual invartind anemicul buget local… in folosul firmelor ideologic si doctrinar apropiate de buzunarul sau.

Fostul primar se lauda ca suntem capitala economica a Moldovei socotind cate banci au mai venit in Bacau, cate magazine cu produse de larg consum s-au mai deschis si altele de felul acesta. Calcul gresit! Bancile si comerciantii au venit sa le ia banii bacauanilor, nu sa le umple buzunarele cu valuta tare.

Banci nu prea mai vin, e plin targul de magazine cat o fabricuta decenta, asa ca se anunta intrarea in forta a mall-urilor si a supermagazinelor cash-and-carry.

Adica tot aspiratoare de leuti din salariile pacatoase ori euroi din ce trimit „italienii”. Municipiul Bacau isi intareste statutul de targ consumist, izolat de fluxurile economice si financiare, constrans sa subziste din propria seva din ce in ce mai firava.

S-a schimbat doar gheara, cea care stapaneste Bacaul in mod absolut.

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. se pare ca ai dreptate

Adauga un comentariu

*