Acuze de frauda la Gala Star

Cei doi directori ai Teatrului Bacovia Bacau sunt acuzati de frauda. Motivul: cele trei miliarde de lei cheltuite pentru Gala Star.

Dupa ce Gala Star a luat sfarsit au inceput discutiile pe tema banilor cheltuiti si a modului de organizare. Actorii bacauani ii acuza pe initiatorii Galei, adica Adrian Gazdaru si Gabriel Dutu, directorii Teatrului Bacovia, ca au manageriat banii intr-un mod defectuos si ca nu au avut intentia sa „scoata in fata” si trupa de la Bacau.

Actorii sunt hotarati sa inainteze catre Primaria Bacau un memoriu prin care vor solicita o evaluare a intregului eveniment. „Este inadmisibil ca cei doi directori sa creada ca ne pot prosti in acest hal, a afirmat actorul Viorel Baltag. Gala Star nu a fost deloc benefica pentru colectivul teatrului. Ca sa obtina cele trei miliarde de lei, domnul Gazdaru a turnat lauri in urechea domnului primar, insa nu s-a gandit decat la interesele personale. Este rusinos pentru ca fondurile acordate pentru Gala Star sunt din banii publici!”

De aceeasi parere este si regizorul Dumitru Lazar care a completat: „Cei doi directori sustin ca au cheltuit trei miliarde de lei. Pe ce domnilor directori? Cu acesti bani am fi realizat 20 de spectacole si ar fi ramas si pentru finantarea altor institutii de cultura. Este absolut necesar sa se faca o evaluare a modului in care au fost gestionati banii”. Pe langa memoriul care va fi inaintat catre Primaria Bacau, actorii sunt hotarati sa le ceara directorilor teatrului sa isi scrie demisia.

„Daca actorii au dovezi ca s-au facut fraude in conditiile in care din cele trei miliarde s-au cheltuit numai doua, eu nu am ce spune” – ne-a declarat directorul Adrian Gazdaru. „Dansii ar trebui sa se ocupe de partea artistica si sa-si ridice nivelul.

„Am avut o intlnire cu Radu Gheorghe la care ei nu au participat considernd probabil ca sunt geniali”. Directorul teatrului mai spune ca in maxim o saptamana va trimite decontul Galei la Primarie.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*