1,75 mld lei pentru Carom OneÅŸti

Consiliul Judeţean Bacău şi unele primării din judeţ vor primi 1,75 miliarde de lei vechi de la Guvern, pentru plata ajutoarelor financiare către angajaţii de la Carom Oneşti, potrivit unei hotărâri de miercuri a Executivului.

Ajutoarele urmează să fie date, pe bază de anchetă socială, celor care îndeplinesc condiţiile legale pentru a beneficia de acest sprijin, se precizează în hotărârea Guvernului. Carom Oneşti a acumulat datorii de 10.000 de miliarde de lei vechi la stat şi se află în procedură de reorganizare judiciară.

Angajaţii nu şi-au mai primit salariile din februarie şi aşteaptă închiderea combinatului, mai ales că a fost anunţată disponibilizarea a circa 1.000 de oameni, începând cu 18 mai. Ei mai speră să primească salarii compensatorii, administratorul judiciar şi liderul sindical al combinatului încercând să obţină acest lucru luni, la Ministerul Finanţelor.

Angajaţii Carom Oneşti s-au adunat şi miercuri dimineaţă în curtea societăţii, iar câţiva dintre ei au forţat intrarea în pavilionul administrativ, muncitorii renunţând la proteste după ce conducerea combinatului le-a promis salarii şi ajutoare sociale.

„Un grup de 20 de oameni au intrat în pavilionul administrativ ÅŸi conducerea a ieÅŸit ÅŸi le-a vorbit. Li s-a spus că vor primi salariile ÅŸi li s-a citit un comunicat de la Prefectură. Oamenii au înÅ£eles ÅŸi au plecat în fabrică liniÅŸtiÅ£i, la ora 11.00”, a declarat comisar Emil MoroÅŸanu, comandantul PoliÅ£iei OneÅŸti.

Adauga un comentariu

*