Tatuajele – mereu la moda

Delfini, tribale, dragoni sau chiar litere chinezesti sunt doar cateva dintre tatuajele pe care le prefera tinerii.

Poate cand ajungi sa ai 65 de ani si pe bratul tau scrie „Ioana”, incadrat de-o inima verde, nu prea mai esti de gasca (ca nu o mai ai) si nici cool nu mai esti, ca nu prea mai ai in fata cui sa fii.

Asa ca, toti cei care doresc sa se tatueze ar trebui sa se gandeasca bine, pentru ca varstnicii cu tatuaje „sexy” sunt de-a dreptul caraghiosi. Totusi, pana ajung la varsta la care pot gandi matur, multi tineri se mai tatueaza, isi mai pun cate un cercel pe undeva, pentru ca vorba aia…”O viata am si nu traiesc 100 de ani”.

Daca ne gandim in primul rand la acea teribila durere pe care baietii o descriu ca fiind suportabila, fetele o percep ca fiind aceeasi cu durerea de la epilatul cu ceara. Oricum ar fi tatuajul (permanent, temporar, decorativ sau medicinal) el inca este la moda. Si culmea…fetele sunt cele mai incantate de acest „accesoriu”

Fetele prefera tatuajele tribale

De cele mai multe ori, fetele prefera sa se tatueze cu modele tribale, delfini sau dragoni, amplasate in zone precum glezna, spate sau zona lombara. Baietii, in schimb, se tatueaza pe brate, gambe, piept si omoplat, alegand drept simboluri dragoni, litere chinezesti, reptile, portrete sau insemne religioase. Vanate sunt si tatuajele temporare, insa dupa 2-3 ani, pe piele ramane o cicatrice pe conturul vechiului tatuaj. „Este adevarat ca realizarea unui tatuaj nu este tocmai placuta, afirma Marius G., un tanar care face tatuaje. Adolescentii vin de obicei si se uita pe modelele pe care le am si apoi se hotarasc ce tip de tatuaj vor. Un tatuaj simplu, micut dureaza cateva ore bune, insa pentru unul mai complicat muncesc pana la cateva zile”

Tatuajele prind bine la adolescenti

Cei mai multi adolescenti sunt de parere ca un tatuaj ii fac sa para mai „cool”. „Marfa tatuajul! {i ia zii… a durut?”, este intrebarea care poate fi auzita destul de frecvent printre liceeni. Un ac la capatul caruia curg mici picaturi de tus strapunge pielea cu mii de batai pe minut. Firisoare de sange amestecate cu tus isi fac aparitia pe locul intepat. Durerea este suportabila pentru baieti, insa fetele o descriu ca fiind destul de mare. Asta trebuie sa suporte tinerii care isi doresc un tatuaj. Permanente, temporare sau decorative, tatuajele sunt la moda si la noi. Tatuajul introduce in piele un tus colorat pentru a produce un desen permanent decorativ sau pentru corectarea unor defecte cutanate.

Scoaterea tatuajului – un adevarat chin

Procedeul de scoatere al tatuajului este unul foarte complicat, si nici pe departe atat de simplu ca facerea lui. „Sunt necesare tehnologii laser diferite pentru fiecare culoare, a completat Marius G. ~n general, aparatele care scot culoarea inchisa nu pot trata galbenul, albastrul deschis sau rosul. Dupa tratamentul cu laser apare o crusta locala si o iritatie dureroasa a pielii timp de doua saptamani, care apoi se vindeca lent. Uneori sunt necesare 4-6 sedinte pentru a evita arsura pielii. ~n urma tratamentului persista riscul de cicatrizare vicioasa, iar pe piele ramane desenul, dar in alb-sidefiu”. Zonele expuse riscului de modificare a texturii pielii sunt umerii, spatele, pieptul. Interventiile cu laser pentru scoaterea tatuajului trebuie efectuate de un medic specialist si in cabinetele specializate. Cel mai adesea tinerii apeleaza la cunoscuti, rude si prieteni pentru a-si achizitiona pe propria piele un tatuaj, si nu la un salon specializat.

Caseta 2
Cel mai ieftin tatuaj costa un milion de lei vechi

Chiar daca nu este facut intr-un cabinet specializat, cel mai ieftin tatuaj costa circa un milion de lei vechi. Pretul variaza in functie de marime si complexitate. Pentru un tatuaj de tip cap de mort, clientul va scoate din buzunar circa 1,5 milioane de lei. Pentru o simpla bratara va plati 1,2 milioane de lei, iar pentru un delfin 1,4 milioane de lei. Cele mai scumpe tatuaje sunt cele cu litere chinezesti, zodii si tribale, pentru care clientii vor plati peste
milioane de lei.

Alina RATA

Comentarii

  1. fratilor…yo mi`am fc un tatuaj destul de mare…are km 10 cm latime…sh 15 inaltime…un inger cu coarne sh coada…in fine…mi l`am fc p omoplat…vreau sa zic k nu a durut prea tare…o durere suportabila…sh l`am fc la un tov de`al meu…cu un aparat facut de el…m`a costat 500 d mii…astea`s preturile la noi…poi dak ai 1 milion lei vechi iti faci un tatuaj chiar destul de mare sh destul de complikt ;)…. sh mai am p antebratz scris cu litere mai complikte 2 pac shakur….asta a durut un pic mai tare 😛 ….deci km atat…salutare!

Adauga un comentariu

*