Primarul Stavarache se razboieste cu o florarie

Mai multi angajati ai municipalitatii bacauane, sprijiniti de doi politisti ai Primariei Bacau au blocat calea de acces pe care se facea aprovizionarea unei florarii situate in imediata vecinatate a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. Primaria motiveaza ca masinile care ar fi intrat pe trotuar ar fi pereclitat siguranta cetatenilor. In acelasi timp, o firma apartinând primarului Romeo Stavarache, situata la câteva sute de metri distanta beneficiaza de o cale de acces similara, fara ca siguranta pietonilor sa intereseze pe cineva.

„Cred ca sunt obstructionat in derularea afacerii mele de catre domnul primar Stavarache intrucat in campania electorala din 2004 am afisat postere cu PSD-ul”, spune Ion C. Sicu, administratorul SC GEANYNA SRL. Vineri dimineata, doi lucratori de la Politia Primariei supravegheau cimentarea unor stalpi din fier care aveau drept scop blocarea caii de acces pentru orice fel de autovehicul spre Florarie, dar si spre Policlinica. Prezenta politistilor confirma razboiul purtat de Primaria Bacau contra Florariei GEANYNA. Conform autorizatiei de constructie 69 din 20 martie 2004, eliberata de Primaria Bacau, administratorul florariei avea termen de terminare a constructiei pana pe 7 iunie 2006. Ei bine, omul s-a apucat de lucru imediat ce a obtinut acea autorizatie.


Dupa instalarea primarului au inceput sicanele

„Totul a decurs normal pana ce dl primar a fost instalat in aceasta functie. Ca un facut, de atunci ma tot sicaneaza, imi trimite controale peste controale, sunt amendat pentru ca vand flori in vecinatatea spatiului florariei si ca nu am autorizatie de functionare. O aberatie mai mare ca asta nu se putea”, declara Ion Sicu.

Potrivit afirmatiilor adminstratorului SC GEANYNA, la scurt timp dupa ce s-a vazut cu esarfa de primar pe piept, Romeo Stavarache l-a somat pe Ion Sicu, prin adresa 22150 din 28 iunie 2004, sa sisteze lucrarile de ridicare a constructiei pana la clarificarea situatiei documentelor. Despre ce fel de clarificare putea fi vorba, de vreme ce intreaga documentatie se afla la Primarie si pe baza ei se obtinuse autorizatia de constructie?

„Am sistat lucrarile timp de patru luni. Apoi am primit o adresa de la Primarie prin care eram somat sa sistez lucrarile pentru ca nu aveam un aviz de la Consiliul Judetean sau de la Spital, desi Spitalul isi daduse acordul iar CJ nu trebuia sa emita vreun aviz.

M-am apucat din nou de lucru si am dat in judecata Primaria pentru a se anula somatia de sistare a lucrarilor, castigand in cele din urma la Curtea de Apel Bacau”, spune Ion Sicu.

Romica a intrat in florarie dar n-a cumparat flori

Intr-o seara din ianuarie 2005, in jurul orei 22, primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache, a intrat in Floraria GEANYNA nu pentru a cumpara flori, ci pentru a o lua la rost pe sotia administratorului spunandu-i sa nu mai traga masinile pe calea de acces spre Policlinica de adulti si Florarie, dupa care pune niste angajati sa blocheze calea de acces. SC GEANYNA SRL trimite o notificare Primarului Bacaului si alta catre Consiliul Local prin care solicita redarea drumului inchis pe 19 ianuarie 2005.

„Conform autorizatiei de constructie, trebuia sa termin lucrarile in iunie 2006. Dar cum puteam descarca materialele de constructie? Cum ma puteam aproviziona cu cele necesare florariei? Am solicitat primarului sa-mi puna la dispozitie actele administrative ori de autoritate in temeiul carora s-a procedat la inchiderea drumulului. Au trecut doua luni si nu am primit nici un raspuns”, declara Ion Sicu.

Floraria lui Sicu nu-i curatatoria lui Stavarache

Conform titlului de proprietate pe care il detine Ion Sicu, terenul se invecineaza cu o cale de acces.

„Aceasta cale de acces este veche de peste 30 de ani. Toata lumea stie ca pe acolo se intra in Policlinica. Zilnic vin bolnavi, oameni cu picioarele rupte. Cum sa ajunga pe jos in Policlinica? Dreptul la servitute este prevazut in mod legal. S-a tot spus ca nu-i voie sa se sparga trotuarele din vecinatatea lui E 85 si sa se faca drumuri de acces.

Dar la curatatoria primarului cum de s-a putut? Sau la Banca Carpatica, sau Medical Service, ca sa nu mai spun de Banca Romaneasca. Acolo s-au putut face cai de acces de la E 85 si la GEANYNA nu? Este clar abuzul primarului”, ne-a declarat Ion Sicu.

„Ne-am gandit la siguranta cetateanului”

Ionut Tomescu, purtator de cuvant in cadrul Primariei Bacau, ne-a declarat vizavi de aceasta situatie. „Noi nu ne-am gandit decat la siguranta cetateanului, sa nu intre masinile pe trotuar. Daca n-are cum sa se aprovizioneze dl Sicu, e problema dumnealui. Deocamdata el se afla intr-un proces cu Primaria si totul va fi rezolvat prin hotararea instantei”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Primariei.

O. MANDRILA

Comentarii

  1. De la asa om la ce vreti sa va asteptati? De cand s-a vazut primar crede ca tot ce e in Bacau e a lui.Nu stie ca prostia pana la urma il va costa si cetatenii Bacaului nu-l vor mai vota.Dar intrebarea este va mai candida?Eu sper ca nu ca decat sa ii vad fata pe toate posterele mai bine ma mut din oras

  2. stava este un dobitoc, iar tiganul ala nu trebuia sa aiba florarie acolo. amandoi sunt vinovati.
    numai ca primaru’ asta ar trebui sa-si vada de drumul care i-a iesit in cafea:)-

  3. da anl numai la tigani si la aia cu bani

Adauga un comentariu

*