Ameninţare cu bomba la Aeroportul Bacău

Un cetăţean din Ungaria a intrat marti, în jurul orei 15.00, în zona publică a Aeroportului Bacău, la volanul unui autoturism SAAB şi a încercat să intre cu forţa în zona restricţionată. Simon Peter, în vârstă de 48 de ani, a ameninţat că dacă nu va fi lăsat să ajungă pe pista aeroportului va declanşa bomba pe care o are asupra sa.

„Flutura un telefon mobil, care părea că ar fi o telecomandă”, ne-a declarat Cristian Stanciu, directorul Aeroportului Bacău. Tot el a povestit că, după câteva clipe, ungurul s-a urcat în maÅŸina înmatriculată GOD 966, a întors în curtea aeroportului, apoi a rămas în interior, ascultând muzică dată la maxim circa zece minute. ÃŽn momentul în care a ieÅŸit din maÅŸină, cetăţeanul ungur a fost flancat de forÅ£ele de ordine.

Imediat, la faÅ£a locului au sosit echipaje de poliÅ£iÅŸti, angajaÅ£i ai SRI, pompieri ÅŸi Salvare. Drumul care duce spre aeroport a fost imediat blocat. Panica s-a instalat rapid, mai ales printre cei care veneau către aeroport să-ÅŸi aÅŸtepte rudele. „Sunt speriată, nu ÅŸtiu ce se întâmplă. Nu l-am mai văzut de un an ÅŸi jumătate”, ne-a explicat o femeie care nu înÅ£elegea de ce poliÅ£iÅŸtii o împiedică să înainteze spre aerogară.

Jumătate de oră mai târziu, Simon Peter a fost scos din aeroport şi dus la Procuratură. Persoane care au asistat la discuţii susţin că bărbatul ar fi declarat că venea din Republica Moldova şi că se îndrepta spre Ungaria, dar n-a mai nimerit drumul.

Dovadă că omul fusese peste Prut stă viza de Republica Moldova pe care Simion Peter o avea pe paşaport. În ce priveşte faptul că s-a rătăcit şi că a ajuns din greşeală pe aeroport, acest lucru îl vom afla abia după încheierea anchetei.

Cert este că, după cum susţine comisarul Marian Năstase, şeful Poliţiei Transporturi Bacău, Simon Peter riscă cel mult o amendă contravenţională pentru tulburarea liniştii publice.

Adauga un comentariu

*