Somerii si-au incercat norocul la Bursa

bursa locurilor de munca bacauPeste 1.200 de posturi, din diferite domenii, au fost puse la dispozitia somerilor la „Bursa locurilor de munca”. Oferta s-a adresat tuturor categoriilor de persoane aflate in cautarea unui job. Cei mai norocosi au fost tinerii

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau a organizat, vineri, cea de a saptea editie a „Bursei generale a locurilor de munca”.

Peste 1.100 de someri, din tot judetul, au studiat oferta variata a agentilor economici participanti in numar foarte mare. S-au identificat meserii din peste 30 de ramuri de activitate. Pentru cei cu studii superioare, firmele de asigurari, constructii, instalatii si turism au cautat in special ingineri.

Oferta a fost generoasa si pentru zidari, dulgheri, mecanici auto, tinichigii, brutari, cofetari, ospatari, vanzatori. ~nca de la ora 9.00, cand s-au deschis usile Complexului Muzeal de Istorie „Iulian Antonescu”, locul desfasurarii Bursei, o multime de oameni nerabdatori asteptau sa intre pentru a lua legatura cu viitorii lor angajatori.

Cei mai multi dintre ei erau tineri. „Caut ceva in domeniul economic, ne-a spus Aura Nantu. Am absolvit anul trecut facultatea si de atunci nu mi-am gasit nimic de lucru. Nici aici nu gasesc. Se cauta cei cu studii medii sau cu calificare. Nu mai insist. ~mi pierd timpul degeaba pe aici”. Cele mai solicitate standuri au fost cele care ofereau locuri de munca in constructii si industria confectiilor de imbracaminte.

„Desi sunt prezentate foarte multe posturi, eu nu am nici o sansa, ne-a declarat suparat si Ioan Daniel . Am 45 de ani, varsta isi spune cuvantul. Si eu si sotia nu avem nimic de lucru in acest moment. Stam cu chirie, am o fetita de 11 ani, eu mai muncesc cu ziua pe la tara. E greu, iar ca sa ma recalific nu-mi convine pentru ca pe perioada scolarizarii nu primesc nici un ban. ~n plus, conditiile de angajare sunt destul de drastice”.

„Seriozitate, calificare si eventual tineri”, asta cautam, a precizat Gheorghe Olteanu, administratorul unei firme de comert. La inchiderea Bursei, au fost selectati in vederea angajarii 550 someri participanti. Alti cinci au fost angajati pe loc.

Urmatoarea actiune de acest gen a Agentiei va avea loc in luna mai, pentru persoanele de etnie rroma. Pna la sfrsitul anului AJOFM va mai organiza alte doua burse, pentru absolventi si tinerii care parasesc sistemul institutional.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*