OHANESIAN: CINEVA DIN SERVICIILE SECRETE E AUTORUL RÄ‚PIRII

ohanesian.jpgOvidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii tii răpiţi în Irak a fost invitat duminică seară la Antena 3 în cadrul emisiunii Zig-Zag a lui Ion Cristoiu. Printre subiectele dezbătute au fost criza jurnaliştilor luaţi ostatici acum un an în Irak, despre influenţa ei asupra situaţiei politice şi asupra viitorului lui Ohanesian.

”Cred că sunt singurul care a mai spus ceva, care protestează cum decurge acest proces.”, este de părere Ohanesian, referindu-se la soarta procesului declanÅŸat în cazul răpirii din Irak. Ziaristului îi pare destul de ciudat faptul că Omar Hayssam s-a îmbolnăvit brusc imediat după ce a început dupa ce a fost anchetat ÅŸi dupa ce a început să facă primele declaraÅ£ii: ”Există un interes că Omar Hayssam ca nu vorbească. Serviciile l-au monitorizat ani de zile, dar au tupeul să spună că nu stiu nimic despre răpire. Este extrem de ciudat.” Jurnalistul crede că Hayssam este implicat în acestă răpire, că a fost manipulat, dar nu este iniÅ£iatorul ei. El crede crede că atât Hayssam cât ÅŸi Munaf se află undeva în eÅŸantionul secund. ÃŽn ceea ce priveÅŸte soarta complicelui lui Hayssam, Mohammed Munaf, Ohanesian a declarat: ”Cred că Munaf este tot în mâinile americanilor, în Irak. Cred că este în continuare la americani, pentru ca ÅŸtie multe(…) ÅŸtie foarte multe despre contrabanda cu armament si explozibili în Irak.” Jurnalistul crede că Munaf nu ar fi trebuit predat americanilor, ci ar fi trebuit să fie judecat de autorităţile române, alături de Omar Hayssam.

La finalul emisiunii, Ion Cristoiu a făcut alături de Ovidiu Ohanesian bilanÅ£ul la un an de la declanşării crizei jurnaliÅŸtilor răpiÅ£i. ”Criza a fost ceva pozitiv pentru preÅŸedinte ÅŸi serviciile secrete. Serviciile au fost ridicate în slăvi ÅŸi spălate de toate păcatele.” este de părere Ohanesian. El crede ”că cineva care face parte din aceste servicii secrete este la originea acestei răpiri.”

ÃŽn ceea ce priveÅŸte semnificaÅ£ia momentului pentru presa, acesta este descris pentru ca fiind ”o intoxicare generală”. Criza ar fi trebuit să fie o ”spălare a păcatelor” pentru Hayssam, în vreme ce pentru Munaf ar fi fost un prilej de moÅŸtenire a une averi considerabile.

Antena 3

Adauga un comentariu

*