Aeroport cu ochii oblici

O importanta delegatie chineza este asteptata la Bacau pentru a negocia o eventuala implicare in modernizarea Aeroportului si un parteneriat cu HIT Hemeiusi.

Conform declaratiilor presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, delegatia chineza se preconizeaza a fi una din cele mai importante delegatii care au ajuns in judet in ultimii 10 ani. Obiectivul chinezilor este sa vada la fata locului daca administratia locala poate prezenta proiecte atractive pentru investitori.

In fapt, obiectivele urmarite sunt Aeroportul Bacau si HIT – Parcul Industrial Hemeiusi. „Chinezii vin ca urmare a ofertei bine prezentate in urma vizitei ambasadorului chinez si dupa vizita presedintelui Basescu la Beijing” – spune Dragos Benea. Compania care se arata dispusa sa investeasca in Bacau este Beijing Center Gate Technologies, o firma care deja lucreaza intens la infrastructura Olimpiadei din 2008 care va avea loc la Beijing.

„Administratia locala bacauana va trebui sa dea dovada de deschidere, altruism si curaj pentru ca este cel mai important test pe care trebuie sa-l trecem” – spune Benea. „Trebuie sa concepem o oferta pentru partenerii chinezi, oferta la care sa conlucreze Prefectura si Consiliul Judetean precum si Primaria Bacau”.

Presedintele Consiliului Judetean spune ca administratia locala trebuie sa ofere cat mai mult chinezilor si sa realizeze un parteneriat public-privat in beneficiul ambelor parti. „Sunt convins ca daca vom rata acest tren nu stiu daca vom mai prinde altul” – a mai spus Benea.

Razvan BIBIRE

Comentarii

  1. observator a zis:

    Nu-i vrea nimeni in Romania si in Europa (UE) pe galbejitii cu ochi oblici! Sa stea la ei in China! Ce… nu mai au ce face cu bastarzii lor si incearca diplomatic sa creeze brese in care sa-si aduca surplusul de galbejiti!
    Nu tine magaria! Manati mai departe galbejitilor! Romania nu-i a voastra! Duceti-va acasa la voi!

Adauga un comentariu

*