Peste 1,7 milioane de puieţi vor fi plantaţi în judeţul Bacău

În pădurile statului din judeţul Bacău vor fi plantaţi, în această primăvară, aproape 1,7 milioane de puieţi. Direcţia Silvică Bacău a decis să facă reâmpăduriri pe 300 de hectare, acolo unde au fost făcute tăieri în ultimii ani.

ÃŽn zonele judeÅ£ului unde temperatura este mai caldă, cum ar fi la ocoalele silvice Zeletin, Traian, Fântânele, Livezi sau Târgu Ocna, a început deja scoaterea puieÅ£ilor din pepiniere. „SuprafeÅ£ele pe care se vor face împăduririle sunt cele de pe care s-au făcut tăieri de arbori, iar acum se completează plantaÅ£iile. ÃŽn mod cert, plantările se vor finaliza mai târziu decât în anii anteriori, din cauza întârzierii vremii”, spune inginerul Neculai Popa, ÅŸef al Serviciului ÃŽmpăduriri InvestiÅ£ii de la DirecÅ£ia Silvică Bacău.

Ca să împădurească un hectar de teren, statul cheltuieşte între 30 şi 40 de milioane de lei vechi, iar despre reuşita plantaţiei se poate vorbi doar după aproximativ cinci ani. În tot acest timp, plantaţiile trebuie supravegheate de silvicutori.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*