Poli IaÅŸi – FCM Bacău: 4 – 0

Avand o singura victorie in primele cinci etape ale returului, Poli s-a dezlantuit in fata unui Bacau incapabil sa joace fotbal, care arata din ce in ce mai mult cu o trupa de divizia B.

Gazdele s-au distrat, pur si simplu, cu echipa lui Popovici inca din startul meciului. Czernoch, cel mai bun om al intalnirii, a deschis scorul in minutul 2, dupa ce portarul Ignatescu a respins gresit o minge centrata in careu sau.

Cehul lui Poli a indeplinit o simpla formalitate, dar imensul talent pe care il are avea sa si-l arate in multe alte momente ale jocului pe parcursul celor 90 de minute.

Loviti parca in plex, bacauanii nu au putut replica, Iasiul punand in continuare o presiune fantastica pe fundasii din urbea lui Bacovia.

Astfel, golul al doilea a venit firesc in minutul 22, cand Balba a fructificat din interiorul careului o centrare a lui Bordeanu.

Reusita i-a motivat si mai mult pe elevii lui Ionut Popa, acestia aruncandu-se ca o ceata razboinica spre poarta nefericitului, nenorocosului si neprotejatului Ignatescu. Balba (38) a mai izbit o data orgoliul oaspetilor, dribland zeflemitor o intreaga defensiva lamentabila.

Prestatia deplorabila a oamenilor lui Chivorchian a continuat si dupa pauza, cand Poli mai putea marca de cel putin atatea ori ca in prima parte a jocului.

A mai facut-o insa o singura data in minutul 62. Czernoch a inchis balul cu o lovitura de cap, dupa o centrare a aceluiasi Bordeanu, un servant excelent pentru colegii sai.

Ca o lighioana ranita mortal, dar dupa o lupta inegala, FCM Bacau a incercat o zvacnire de final. Trofin (78) s-a apropiat cu avantul unui soldat speriat de bombele inamice de poarta pe care o vazuse doar de la mare distanta pana atunci, dar atat si nimic mai mult.

Bacaul se apropie cu pasi siguri de o alta poarta, cea a intrarii in Divizia B.

Filmul meciului:

Min. 3. GOL Poli: Czernoch deschide scorul dupa o greseala a portarului Ignatescu. Acesta a respins in fata o minge trimisa cu capul de Balba, iar cehul a profitat si a inscris

Min.:20 Corner pentru Poli. D. Rednic executa, dar lovitura de colt ramane fara rezultat

Min.:21 Lovitura libera pentru gazde. Ciobanu executa peste zid si peste poarta lui Ignatescu

Min. 22. GOL Poli: Bâlbă măreşte diferenţa de pe tabela de marcaş cu un gol din interiorul careului, dupa o centrare de la Bordeanu

Min.:28 Jucatorii lui Poli Iasi parca zboara pe teren. Bacauanii s-au panicat si se indreapta spre retrogradare

Min.:31 Faza superba a iesenilor. Toma centreaza in careu de pe partea dreapta. Mingea ajunge la Rednic, in careu, dar torpila acestuia trece mult peste poarta. Incredibila faza. Incredibila ratare

Min.:34 Alt atac al Iasului cu Miclea in prim-plan. Miclea prefera o actiune individuala, dribleaza cativa fundasi, dar paseaza total aiurea si faza se stinge

Min. 38. GOL Poli: Bâlbă dribleaza tot ce se putea dribla si inscrie pentru 3-0

Min. 46: Schimbare la Poli. Intra OnofraÅŸ inlocul lui Miclea

Min. 46: Schimbare la Bacau. Intra Isac inlocul lui David

Min.:49 Situatia bacauanilor pare din ce in ce mai neagra. Baietii lui Cristi Popovici spera doar la un miracol

Min. 54: Schimbare la Bacau. Intra Tănasă in locul lui Neagu

Min. 62. GOL Poli: Czernoch primeste de la Bordeanu si inscrie cu capul

Min. 69: Schimbare la Poli. Iese Branet si intra Marc

Min. 70: Georghiu primeÅŸte cartonaÅŸul galben

Min.:78 Trofin forteaza putin nota, dar nu reuseste golul de 4-1

Min.:85 Ignatescu prinde sutul din 20 de metri al lui Rednic

Min.:88 Bordeanu centreaza de pe partea stanga in careu, dar acolo nu se afla nici un coechipier

Echipele:

Poli Iaşi: 1. BRĂNEŢ – 2. AD. TOMA, 3. ONUŢ, 30. R. CIOBANU, 23. BORDEANU – 27. Cernoch, 5. MITRUC, 25. IURIŞNIŢI, 20. D. REDNIC, 18. MICLEA – 9. BÂLBĂ
Antrenor: Ionuţ Popa

Rezerve: 12. Marc, 6. Dianu, 13. Arhire, 19. Ciubăncan, 22. Sarici, 24.Tincu, 11. ONOFRAŞ
Accidentat:
Suspendaţi:-

FCM Bacău: 12. IGNĂTESCU – 2. CODREANU, 16. DAVID, 3. BOJESCU, 22. FL. GANEA – 25. BALAURU, 19. DOBOŞ, 10. S. TROFIN, 18. GHEORGHIU – 15. I. MATEI, 9. NEAGU
Antrenor: Cristi Popovici

Rezerve: : 1. Luca, 4. Isac, 7. Mavriche, 8. Doltea, 11. Petcu, 14. Tănasă, 24. Verdeş
Accidentaţi: Potorac, Manea
Suspendat: Geamăn

Arbitru: Sorin Corpodean (Alba Iulia)
Asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti) şi Zoltan Szekely (Baia Mare)

Poli renunta la cantonament

Dupa victoria zdrobitoare 4-0 „acasa” cu FCM Bacau, antrenorul lui Poli Iasi, Ionut Popa, a dezvaluit ca va renunta la pregatirea centralizata a echipei, considerand ca nu mai este nevoie de asa ceva, avand in vedere performantele jucatorilor sai.

Desi a considerat ca meciul cu bacauanii nu a fost chiar usor, adversarii de azi fiind „cu cutitul la os”, tehnicianul iesean era fericit ca jucatorii sai s-au dezlantuit pe teren: „Sa stiti ca si cu Bacaul a fost greu, stiam si eu si jucatorii ca orice punct pierdut de moldoveni le putea fi fatal”.

Ionut Popa a povestit apoi cum jucatorilor sai nu prea le venea sa creada cand la finalul victoriei cu Bacau i-a anuntat ca nu vor mai face pregatire centralizata: „Spre mirarea mea, dupa intrarea in vestiar, cand le-am spus ca ma tin de cuvant, ei au ramas putin socati, in sensul ca parca parca vorbeau intre ei neincrezatori. Cred ca nu s-a mai facut asta in Romania niciodata”.

In incheiere, Ionut Popa a dezvaluit si modelul pe care il urmeaza in luarea acestei decizii: „Eu am observat ca in urma cu cativa ani, cand Atletico Madrid avea rezultate, ei nu faceau cantonamente. Mi se pare o modalitate foarte buna de a testa caracterul elevilor mei. Acum voi vedea ce fel de jucatori am si cat de profesionisti sunt ei”.

Ionut Popa a mai tinut sa sublinieze ca nu-si aroga nici un merit pentru rezultatul de 4-0 cu Bacaul, atribuind toata gloria jucatorilor: „Aceasta victorie nu e a mea, e a jucatorilor. De fapt, nici o victorie nu e a mea, ale mele sunt numai infrangerile”, a incheiat tehnicianul iesean, originar din Ardeal.

Adauga un comentariu

*