O firmă din Bacău vrea să angajeze 1.000 de muncitoare din China

Confederaţia Cartel Alfa a adresat ieri o scrisoare către Ministerul Muncii şi Inspecţia Muncii, prin care solicită convocarea de urgenţă a unei comisii de dialog social pentru a discuta intenţia unei firme din Bacău de a angaja 1000 de lucrătoare din China pentru a lucra în domeniul textilelor.

“În aceste circumstanţe, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA îşi exprimă profunda îngrijorare deoarece în România nu există în momentul de faţă cadrul legislativ adecvat pentru a reglementa şi gestiona corect şi echitabil acest tip de situaţii” a precizat liderul Cartel, Bogdan Iuliu Hossu.

În opinia sa, aşa cum luptăm pentru condiţii de muncă decente ale românilor care lucrează în afara ţării, “tot aşa nu dorim crearea unor ghetouri de muncă în România pentru cetăţenii altor state.”

“Motivul pentru care acest fenomen se petrece, este in realitate lipsa de acţiune fermă a autorităţilor române pentru a crea condiţii de muncă decente şi o politică salarială adecvată; salariile extrem de mici din România şi condiţiile foarte proaste de muncă demotivează lucrătorii români să accepte asemenea slujbe, creând astfel acest fenomen paradoxal” a declarat Hossu.

În aceste condiţii, Cartel Alfa solicită o reglementare clară şi un control atent al activităţii agenţilor privaţi de plasare a forţei de muncă pentru a evita situaţiile de exploatare a lucrătorilor, oricare ar fi aceştia, români care lucrează în alte ţări sau străini care lucrează în România.

Amos NEWS

Comentarii

  1. Anti-Macaronarul a zis:

    Macaronarii de la S.C. Baldiconf, Sonoma, Wear, mafioatele de Popovici si Dascalu foste directoare la Sonoma actualmente „patroane” peste o firma incropita din „furaciuni” de la S.C. Sonoma srl. sunt cacanarii si curvele care vor sa aduca chinezoaice la munca in Bacau cu 3,3 milioane de lei pe luna. Si asta in conditiile cand in Bacau someaza peste 5000 de femei (legal inregistrate!!!).
    Guvernul Romaniei trebuie sa nu acorde vize de lucru pentru imputitii astia din China si sa creasca salariul minim pe economie la 10… 15 milioane de lei pe luna. Baldoni, Andreea, Popovici, Dascalu si altii ca ei daca nu vor sa joace cinstit nu au decat sa-si ia jucariile si sa plece. De cacanari si mafioti ROMANIA NU ARE NEVOIE!

  2. Anti-Macaronarul a zis:

    Afara cu MAFIA din tara!
    Romani boicotati mafiotii care incearca sa ne distruga tara. Iubitorii astia de chinezi nu au decat sa-si ia jucariile si forta de munca chinezeasca si sa le duca in Italia!
    Ati auzit macaronarilor? Dar voi curve proaste si hoate pe nume Popovici si Dascalu?

Adauga un comentariu

*