Din nou egalitate între Steaua şi Rapid 0-0, dar roş-albaştrii se califică în semifinalele Cupei UEFA

steaua bucuresti - observator de bacauSteaua şi Rapid Bucureşti au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, în sferturile de finală ale Cupei UEFA la fotbal, dar Steaua s-a calificat în semifinale după 1-1 în tur, decisiv fiind golul marcat în deplasare.

Jocul nu a fost unul strălucit, miza enormă punându-şi amprenta pe desfăşurarea sa.

Rapid, care avea nevoie să marcheze pentru a atinge semifinalele, a început decisă, atacând poarta lui Carlos Fernandes, din primele minute.

Steaua a replicat când i s-a oferit ocazia şi a beneficiat de primă şansă de gol în min. 5, când N. Dică a reluat cu capul din careu, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Coman.

Tensiunea, miza partidei îşi pun amprenta pe jocul celor două echipe, Rapid încercând să treacă peste etapa de contrucÅ£ie, preferând mingile lungi, către tripleta ofensivă Buga – Moldovan – Niculae.

Nicoliţă are şi el o încercare, în min. 11, când execută o lovitură liberă de la distanţă, dar portarul Coman e la post.

Se luptă cu ardoare, dar realizările nu sunt pe măsură, excesul de pasiune neducând la crearea de ocazii.

Rapid are o mare oportunitate de a deschide scorul în min. 32, când, la o greşeală a lui D. Goian, Daniel Niculae recuperează mingea şi centrează în faţa porţii, de unde Buga, talonat de Petre Marin, ratează incredibil din numai câţiva metri.

Peste numai două minute, Steaua beneficiază de o lovitură liberă periculoasă, dar Coman reţine, e drept cu dificultate, mingea trimisă de Rădoi.

În min. 40, D. Niculae şterge cu capul mingea centrată de Bădoi, dar balonul ocoleşte buturile lui Carlos.

La reluare, Steaua începe în trombă şi are câteva ocazii la poarta lui Coman: N. Dică (48) trimite pe lângă din lovitură liberă, iar Cristea este blocat de M. Constantin în careu, la faza următoare, în momentul şutului.

Ghionea şi Goian nu reuşesc cele mai bune reluări la cornerul lui Nicoliţă (49), dar tot dau emoţii lui Coman.

Cristea (52) scapă spre poarta rapidistă, dar I. Stancu are o intervenţie excelentă, pentru ca N. Dică să reia modest la un corner, fără emoţii pentru Coman.

Treptat furia ofensivă a Stelei se stinge şi Rapid iese din nou la atac. Buga trimite un şut imprecis (64). Nicoliţă reia şi el pe lângă poartă (67), situaţie repetată şi la şutul de la distanţă al lui E. Dică (69).

Finalul de meci este un pic confuz, reuşitele celor două echipe lipsind în mare măsură, locul realizărilor fiind luat de precipitare.

Rapid are o ocazie imensă în final (89), la o ieşire greşită a lui Carlos Fernandes, iar reluarea din apropiere a lui Emil Dică a fost bocată salvator de Neşu.

Ultimele secvenţe sunt dramatice, cu portarul rapidist Coman în careul Stelei, dar meciul este practic încheiat.

Conform statisticii realizate pe site-ul UEFA, Steaua a avut posesie de 51% faţă de 49% Rapid, raportul şuturilor a fost de 13-6 (4-0 pe poartă), cel al faulturilor 16-15, iar la cornere a fost 7-5.

România are o echipă în semifinalele Cupei UEFA. Un ochi râde, altul plânge!

La Tribuna 0 a fost prezent şi primul ministru Călin Popescu-Tăriceanu, împreună cu soţia.
Gigi Becali a declarat în urmă cu două zile că nu îl acceptă pe premier la tribuna oficială şi l-a invitat să-şi cumpere bilet dacă vrea să asiste la meci.

PreÅŸedintele Traian Băsescu anunÅ£ase joi, cu doar câteva ore înaintea meciului Steaua – Rapid, că nu va mai merge pe Stadionul NaÅ£ional, din cauza declaraÅ£iilor jignitoare pe care patronul campioanei, Gigi Becali, le-a făcut la adresa premierului.

La meci au fost prezenţi şi oaspeţi de peste hotare, antrenorul lui Ajax, Danny Blind, patronul lui Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, Mircea (antrenor la Şahtior) şi Neli Lucescu, părinţii lui Răzvan Lucescu.

În semifinale (20 aprilie, la Bucureşti, 27 aprilie, în depalsare), Steaua va întâlni învingătoarea dintre Middlesbrough şi FC Basel (0-2 în tur). ROMPRES

Adauga un comentariu

*