Focare de rujeola in judet

Medicii epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bacau au depistat doua focare de rujeola in judet.

„Este vorba de un focar de rujeola in Gura Vaii, intr-o comunitate de rromi, unde au fost descoperite sase suspiciuni, din care trei sunt deja confirmate, si de un focar in Darmanesti – Valea Uzului, unde, din 4 suspiciuni de rujeola, unul a fost confirmat”, ne-a declarat dr. Marin Bustuc, director adjunct DSP.

Pentru prevenirea extinderii bolii, medicii au administrat vaccinul antirujeolic populatiei din zona, fara a se tine cont de antecedentele de vaccinare. Au fost vaccinati copiii de la 15 luni pana la 7 ani, scolarii de 8-14 ani si adolescentii de peste 14 ani. In total, s-a administrat vaccin antirujeolic unui numar de 371 de persoane care au intrat in contact cu bolnavii.

„Au fost exceptati de la vaccinare doar copiii imunizati in campania derulata prin DSP din acest an”, a mai precizat dr. Bustuc. De la inceputul acestui an, s-au confirmat 15 cazuri de rujeola, iar alte 36 sunt suspiciuni. Tot din cauza a trei suspiciuni, si Centrul Pinocchio din Bacau, unde sunt institutionalizati copii cu autism, a intrat in carantina pentru 21 de zile.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*