Băsescu: „Am regretat că l-am numit pe Tăriceanu prim-ministru”

PreÅŸedintele Traian Băsescu a făcut , miercuri seară, în cadrul unei ediÅ£ii speciale a emisiunii ”Marius Tucă Show”, la Antena 1, declaraÅ£ii ÅŸoc. Åžeful statului a denunÅ£at PNL ca fiind ”trădător”.

Traian Băsescu susÅ£ine că premierul Tariceanu a facut prima încălcare majoră a protocolului atunci când a refuzat să-ÅŸi dea demisia împiedicând astfel declanÅŸarea alegerilor anticipate. Băsescu ÅŸi-a exprimat regretul că l-a numit pe Călin Popescu Tăriceanu premier: ”Am regretat că l-am numit pe Tăriceanu prim-ministru.”

ÃŽn privinÅ£a viitorului AlianÅ£ei, Băsescu afirmă că ”alianÅ£a nu pare a mai avea un viitor comun. (…) Cred ca este exclusă fuziunea având în vedere virulenÅ£a liderilor PNL. (…) Orice rupere a guvernării este o trădare interesului naÅ£ional. (…) Aderarea la 1 ianuarie 2007 nu se va realiza dacă există o criza politică. Obiectivul principal este menÅ£inerea AlianÅ£ei până la aderare la UE.”

La finalul emisiunii amintite, şeful statului a dat asigurări că până la 31 decembrie 2006 nu vor fi alegeri anticipate.

Adauga un comentariu

*