FCM BACAU-DINAMO 0-1

observator de bacauDoi debutanti au adus victoria dinamovistilor la Bacau: Florin Marin, cel care a fost instalat ca tehnician luni si Tibi Curt, omul care a intrat pentru prima data in echipa „cainilor” in acest retur de campionat.

Partida se indrepta spre o remiza alba echitabila dupa aspectul general al meciului in momentul in care Curt a urcat in careul advers la o centrare ideala a lui Catalin Munteanu.

Intr-adevar, s-a vazut o schimbare in jocul alb-rosilor. Determinarea si dorinta de a arata ca nu sunt niste fotbalisti terminati sunt doua ingrediente din jocul lui Dinamo care au lipsit in celelalte patru etape.

Probabil, nu inlocuirea antrenorului a eliminat letargia din jocul oaspetilor de la Bacau, ci frica de o eventuala amenda pecuniara din partea actionarilor din „Groapa”, o amenda ce se preconiza de ceva timp incoace. Zicu a alergat mai mult, Danciulescu a iesit mai des la combinatii, iar Niculescu s-a retras chiar si in propria jumatate pentru a culege baloane.

O conditie necesara pentru ca Dinamo sa aduca mingea in fata portii este ca Florentin Petre sa aiba mai putine sarcini defensive, deziderat ce se poate implini odata cu folosirea lui Dorin Mihut ca titular. Singurul venit din alt film in acest meci a fost Cosmin Barcauan, jucator care, probabil, si acum mai este ametit dupa driblingurile lui Iniesta pe Camp Nou, pe vremea cand romanul evolua la Sahtior.

Florin Marin mai are mult de munca la echipa si in special in zona defensiva. Barcauan e, clar, lipsit de forma, Curt nu are destule meciuri in picioare, iar Galamaz evolueaza ezitant.
In partida cu moldovenii, a doua repriza a reprezentat si momentul de crescendo al alb-rosilor. Nu a fost o furtuna de ocazii la poarta lui Ignatescu, insa dinamovistii au impins jocul foarte sus si au obtinut multe lovituri libere din preajma careului.

Bucurestenii au riscat mult, pentru ca plecarile pe contraatac ale bacauanilor au fost taioase. Gheorghiu putea aduce o victorie nesperata pentru penultima clasata in Divizia A, insa Babicu’ a prins o seara buna. Pana la urma, istoria s-a repetat si Dinamo a invins in prelungirile meciului, prin lovitura de cap a lui Curt.

„Detasatul” Flocea se intoarce cu trei puncte din Moldova si „cainii” se roaga sa aiba acelasi noroc si duminica cu Steaua. De partea cealalta, Bacaul duce in continuare o lupta crancena pentru evitarea retrogradarii.

FCM Bacau: 12. Ignatescu � 2. Codreanu � 16. David (Bojescu), 5. Potorac, 27. Geaman, 22. Fl. Ganea � 19. Dobos, 10. Trofin, 18. Gheorghiu, 9. Neagu (Verdes)- 14. Tanasa (Petcu)
Antrenor: Cristi Popovici

Dinamo: 23. Cr. Munteanu � 2. Curt, 24. Barcauan (Mihut ’52), 15. Galamaz, 14. D. Florea � 8. Fl. Petre, 5. Alexa, 6. Margaritescu (Ct. Munteanu), 7. Zicu (Bratu) � 10. Danciulescu, 9. Cl. Niculescu,
Antrenor: Florin Marin

Arbitru: Augustus Constantin (Rm. Valcea)

Asistenti: Aurel Onita (Constanta) si Nicolae Megheran (Tarnaveni)

Adauga un comentariu

*