Enoriasii din Holt au invins

In Parohia Holt, enoriasii au avut ultimul cuvant. Dupa ce biserica din sat a stat mai bine de doua saptamani cu lacat pe usa, pe 17 martie s-au reluat slujbele. Doleantele enoriasilor din Holt au fost rasplatite, preotul Liviu Burlacu a revenit in parohie!

Dupa aproape trei saptamani de la inceputul Postului Mare, enoriasii din Parohia Holt au intrat in biserica din sat, gata sa se roage lui Dumnezeu pentru un suflet mai curat sau ganduri mai bune. Asa dupa cum v-am informat in numerele anterioare ale publicatiei noastre, o masura luata de Episcopia Romanului a dus la izbucnirea unui val de proteste din partea credinciosilor care au considerat ca indepartarea preotului

Liviu Burlacu din parohie este fara temei, la fel ca si aducerea altuia din Dragesti la Holt. Numeroasele apeluri catre Episcopia Romanului nu prea au avut sorti de izbanda. Si totusi, intr-o ultima incercare, peste 50 de credinciosi din Holt s-au deplasat la Roman unde au reusit sa intre in audienta la Prea Sfintitul Eftimie.

Aici, ei l-au informat pe acesta ca la data efectuarii anchetei de catre reprezentatul Episcopiei, pr. Viorel Mitru, nu a fost prezent si preotul incriminat de un grup de patru, cinci enoriasi din Parohia Holt, si ca decizia luata a fost una pripita si s-a dovedit ca nu corespundea realitatii. Decizia luata de consilierul Viorel Mitru a avut la baza o ancheta care a dezinformat conducerea Episcopiei Romanului.

Cu intelepcuinea de care a dat dovada intotdeauana, Prea Sfintitul Eftimie a anulat numirea preotului Vasile Savin in Parohia Holt, dupa evaluarea situatiei si in urma discutiilor purtate cu adevaratii credinciosi din al sat. De asemenea, Prea Sfintia sa a decis ca preotul Liviu Burlacu sa revina in parohia sa iar daca acesta va incalca canoanele Bisericii Ortodoxe Romane va suporta consecintele. Si astfel, pe data de 17 martie, usile bisericii din satul Holt au fost descuiate, lacatele sparte iar preotul Liviu Burlacu a inceput sa slujeasca din nou.

Preotul protopop Constantin Tomozei a considerat inteleapta masura Episcopiei Romanului. „Prea Sfintia sa Eftimie a judecat cu multa intelegere situatia din Parohia Holt si este bine ca a dat dreptate enoriasilor care l-au cerut pe preotul Liviu Burlacu inapoi. Biserica este casa Domnului si in ea trebuie sa intre toti credinciosii. Nu se putea sta in Postul Mare cu lacatul pe usa”, ne-a declarat preotul protopop Constantin Tomozei.

D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*