Rafinorii onesteni sunt tratati cu sictir de AVAS

ion marian observator de bacauLiderul Sindicatului “Rafinorul”, Ion Marian, nu a reusit sa patrunda in birourile Agentiei de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), desi el a solicitat cu insistenta o audienta la Razvan Oraseanu, presedintele AVAS.

Liderul sindical de la Rafo ar fi dorit sa fie primit in audienta in perioada 24 – 29 martie, mai inainte de analiza pe care AVAS trebuia sa o faca pe 30 martie, exact in legatura cu situatia rafinariei onestene.

“Stiam ca pe 30 martie se va discuta despre Rafo la AVAS si tocmai de aceea am solicitat audienta, insa n-am primit nici un fel de raspuns – ne-a declarat Ion Marian. Noi am fi dorit sa ne exprimam cateva puncte de vedere legate de noul actionar de la Rafo, Calder-A International, dar nu ni s-a dat aceasta sansa, desi este vorba de un lucru foarte important.

Trebuie sa se plece de la faptul ca, in perioada ianuarie 2004 – martie 2006, Rafo a achitat la bugetul consolidat al statului peste 700 milioane de dolari si, in plus, are toate obligatiile achitate catre furnizori si salariati, dar si un program de investitii propus de noul investitor, Calder-A International”.

Ingrijorarea sindicalistilor de la Rafo este amplificata si de faptul ca nici acum, dupa atata timp, nu s-a clarificat problema actionarilor si a creditorilor. Curtea de Apel Brasov ar fi trebuit sa lamureasca lucrurile la termenul din 25 martie, insa procesul s-a amanat pana pe 11 aprilie.

Judecatorii brasoveni ar fi trebuit sa analizeze cererile depuse de Ministerul de Finante si Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin care a fost contestata calitatea de creditor pentru VGB Oil (care si-a cedat creantele catre Raglam Overseas Ltd.) si Faber Invest & Trade inc. (care si-a cedat creantele catre Calder), dar si calitatea de actionar a firmei Balkan Petroleum (care si-a vandut actiunile catre Calder).

Un alt dosar, legat de masa credala si situatia actionarilor, se afla si pe rolul Tribunalului Brasov. “Este importanta si situatia actionarilor, pentru ca firma Calder are un program de investitii si posibilitati financiare, dar inca nu figureaza ca actionar, iar Balkan Petroleum mai figureaza ca actionar, dar nu are fonduri financiare programate pentru programul investitional”, a mai precizat Ion Marian, liderul sindical de la Rafo, care spera ca va fi totusi primit in audienta la AVAS, cat mai curand posibil.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*