Ziua de naştere a lui Helmut Duckadam este o păcăleală

Fostul mare portar al echipei Steaua Bucureşti, Helmut Duckadam, împlineşte, sâmbătă, 1 aprilie, 47 de ani. Însă, puţini ştiu că fostul portar nu este născut chiar de 1 aprilie, aşa cum o arată actele lui.

„M-am născut în data de 2 aprilie 1959, cu toate că în acte figurez născut pe 1 aprilie 1959, din cauza moaşei de la ţară care m-a înregistrat pe data de 1 aprilie, rămânând toată viaţa păcăliciul prietenilor. La şcoală eram bătăuşul clasei, şi eram foarte bun la fotbal, dar mai puţin bun la învăţătură“, a declarat Duckadam.

Ghinioanele, însă, s-au ţinut lanţ de cel care în urmă cu 20 de ani a reuşit să apere patru lovituri de la 11 metri într-o finală de cupă europeană, intrând, astfel, în Cartea Recordurilor. Duckadam a fost nevoit anul acesta să părăsească imobilul în care a locuit împreună cu familia după ce acesta a făcut obiectul unui proces în instanţă şi a fost retrocedat către foştii proprietari. Aşa că, de 1 aprilie, Duckadam îşi va sărbători, pe lângă cei 47 de ani de viaţă, şi prima zi de chiriaş într-un apartament din Arad.

De asemenea, fostul portar stelist s-a ales şi cu un proces, de data aceasta cu soţia sa Ildico de care urmează să divorţeze. Ildico şi Helmut Duckadam s-au stabilit în urmă cu trei ani în Statele Unite ale Americii, după ce şi-au câştigat acest drept la Loteria Vizelor. Însă, Duckadam a revenit în România, deoarece nu a reuşit să se acomodeze cu viaţa de peste Ocean.

Interesant este că şi părinţii marelui sportiv s-au despărţit după 16 ani de căsnicie, acesta fiind crescut de bunică, o femeie despre care el spune că „a fost cea mai iubită fiinţă“, iar el a avut privilegiul de a fi febleţea ei.

O altă nefericire i se trage fostului sportiv de la dragostea sa excesivă pentru clubul de fotbal care l-a propulsat, Steaua Bucureşti. El a inaugurat săptămâna trecută la Arad primul fan-club Steaua, însă, evenimentul a atras, urgent, furia suporterilor echipei UTA, care l-au huiduit, la scenă deschisă, la ultimul meci susţinut la Arad. Astfel, galeria „Spetza Ultra Rossa” a scandat, de mai multe ori, împotriva managerului general de la UTA, Helmut Duckadam, dar a şi afişat două bannere, prin care îşi arăta nemulţumirea faţă de atitudinea conducătorului. „Baruri cu echipe spurcate, la noi în oraş neagreate”, ori „La Steaua în fiecare săptămână, la UTA n-ai mai dat de-o lună”, au fost afişate în tribunele echipei arădene.

La 47 de ani, Helmut Duckadam, care este şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNG, încearcă să-şi refacă viaţa în braţele mult mai tinerei Alexandra Linkar, purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

Adauga un comentariu

*