Comuna Solont ar putea deveni statiune balneara!

Comuna Solont se afla situata in partea de nord a judetului Bacau, la circa 40 km de acesta. Ocupa o suprafata de 5210, 11 ha. Este compusa din satele Solont, Sarata, si Cucuieti. Are o populatie de 3904 locuitori, 1994 barbati si 1910 femei.

Dupa academicianul Iorgu Iordan, denumirea SOLONT ar fi de origine ucrainiana, Solont insemnand „pamant saraturos si tare alb”. Satul Sarata si-a luat numele de la izvoarele cu apa sarata din apropiere. In Cucuieti se afla unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura populara, Biserica de lemn „Sfintii Voievozi”, construita in 1749. In 1945, un schit de calugari a fost distrus iar din 2000 a inceput construirea pe acelasi amplasament a unei manastiri, „Sihastria de Solont”, pe Dealul Crucii, cea mai mare inaltime din comuna. Manastirea este ridicata de calugarul Anatanaila de unul singur, acesta carand cu spatele materialele de constructie pana in varful dealului!

Reversul medaliei la Solont!

Situatia primarului comunei Solont, Spiridoin Adam, poate starni numeroase discutii in lumea politica. A castigat alegerile din 2004 figurand pe listele PNL dar, dupa ce a fost confirmat, a trecut la PSD! „Am avut contracandidat pe cumnata mea, care a fost pe listele PSD. Pentru a o invinge, nu aveam decat o cale, sa fac parte din alt partid. Am castigat alegerile pe listele PNL si, apoi am trecut la PSD, acesta fiind partidul in care aveam incredere”, relateaza primarul Spiridon Adam „odissea” trecerii sale de la PNL la PSD.

Ajutor minor dupa inundatiile din vara lui 2005

Desi a fost crunt lovita de inundatiile din vara lui 2005, ceea ce s-a facut pana acum pentru comuna de catre autoritatile judetene reprezinta un procent infim si total nemultumitor. „Prin proiectul SC AQUA PROCIV PROIECT SRL – Cluj Napoca, privind regularizarea paraurilor din comuna, s-au executat doar zece la suta din lucrarile stabilite, multe obiective social economice si locuinte fiind expuse in continuare pericolului de surpare si inundare”, a declarat primarul Spiridon Adam. Podurile de pe drumurile judetean, comunal si satesc care au fost complet distruse sau afectate pun in continuare in pericol atat circulatia rutiera cat si un numar mare de gospodarii. Biserica Ortodoxa Romana din satul Cucuieti este afectata de paraul „Pustii”, care erodeaza malul punand in pericol atat drumul comunal cat si cladirea. In aproape aceeasi situatie se afla si Biserica Ortodoxa Romana din satul Cucuieti. Cladirea bisericii este in pericol din cauza alunecarilor de teren cauzate de paraul Cucuieti prin eroziunea malurilor si fisurarea peretilor. „Speram mult in ajutorul acordat de Prefectura si Consiliul Judetean”, spune Spiridon Adam.

Ne vom trata de reumatism la Solont?

„Comuna Solont ar putea deveni o adevarata statiune balneara, datorita izvoarelor de ape sulfuroase existente in satucul Padurareni, din Cucuieti. Aici, bolnavii de reumatism s-ar putea trata cu rezultate deosebite”, spune primarul comunei Solont. Se pare ca in aceste locuri faceau bai reumaticii veniti din tot judetul,chiar si acum apa sulfuroasa din Padurareni isi dovedeste calitatile miraculoase. „Ori de cate ori ma doare mana, ma duc acolo si ma ung cu apa sulfuroasa si imi trece imediat”, ne-a declarat un cioban din Cucuieti.

Cunostinte noi in scoli vechi

O parte dintre cladirile scolilor din comuna sunt foarte vechi, au acoperisurile distruse, in unele sali de clasa ploua. Pentru o cladire a scoalii din Cucuieti este necesara o investitie de peste sase miliarde lei. O problema principala pentru toate scolile din comuna o constituie incalzirea, care se face cu lemne, cheltuielie depasind in fiecare iarna 250 milioane lei. „Am dat curs unui proiect cofinantat de Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare si Guvernul Romaniei, urmand sa se realizeze sistemul de incalzire cu centrale termice pentru scolile din comuna. Am inaintat documentatia solicitata si am incheiat un protocol intre Primarie si I{J Bacau cu privire la executarea acestor lucrari”, ne-a declarat Spiridon Adam. Un corp de cladire al scolii din Solont este construit in 1912, altul in 1918 si unul in 1937!

Doar doua cabinete medicale

Peste trei mii de locuitori beneficiaza de serviciile medicale oferite de cele doua cabinete, unul individual, < >, si unul stomatologic”, spune viceprimarul comunei Solont, Eusebiu Alexandrescu. Se incearca amenajarea unui cabinet medical si in satul Cucuieti, pentru ca celelalte doua functioneaza in Solont. „Avem un spatiu cumparat de la FEDERALCOOP si dorim sa-l facem functional pentru un cabinet medical, in Cucuieti fiind o populatie de aproape doua mii de locuitori. Am concesionat de asemenea si un spatiu pentru infiintarea unei farmacii, care va fi inaugurata in maxim o luna”, adauga Eusebiu Alexandrescu.

Peste 300 de familii asteapta de zece ani un ton de telefon!

In comuna exista peste 300 de familii care au depus la ROMTELECOM cereri de mai bine de zece ani pentru instalarea unui post telefonic dar, in ciuda numeroaselor sesizari, nu s-a gasit nici o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. „{i pentru telefonia mobila exista un tabel semnat de peste o mie de locuitori care au deja telefon mobil, dar nu-l pot folosi din cauza lipsei unei antene” spune viceprimarul comunei Eusebiu Alexandrescu.

55 de rromi traiesc in ilegalitate

Pe teritoriul comunei Solont se afla o comunitate alcatuita din circa 55 de rromi care traiesc in 15 gospodarii asezate compact in extravilanul satului Solont, pe islazul comunal, ocupand ilegal o suprafata de circa 7500 mp. Fiind in extravilan, nu pot beneficia de utilitatile aflate in zona, energie electrica, gaze. Comunitatea de rromi traieste in aceste locuri de peste 50 de ani si se inmulteste vazand cu ochii. Consiliul Local se straduieste sa gaseasca solutii pentru intrarea rromilor in legalitate.

Prioritatile unei comune… sarac de bogate!

In atentia Consiliului Local sta modernizarea DC 183 – 183 A , care leaga satele Solont, Sarata si Cucuieti, pe o lungime de 5, 7 km. Foarte importanta pentru comuna este alimentarea cu apa potabila, panza freatica fiind afectata de existenta petrolului. Exista deja un proiect cu finantare externa, incheiat in 2002, cu o valoare de 32 miliarde lei. Alte proiecte vizeaza regularizarea paraului Cucuieti, de la „Lacu” pana la hotarul cu satul Barnesti, precum si amplasarea platformei pentru colectarea deseurilor si gunoaielor. Calitatea gazului furnizat de SC DISTRIGAZ NORD Tg. Mures, sucursala Moinesti, este indoielnica si de aceea consumatorii sunt nemultumiti, ei fiind nevoiti sa plateasca acelasi pret pentru un „gaz sarac de sonda” care are un randament de incalzire cu mult scazut fata de gazul metan.

D. MINDIRIGIU

Comentarii

  1. lol=))
    buna seara solont….ita:))
    hai noroc jipa
    salut timi
    :))

  2. barabadssa a zis:

    hwqgfdpf[‘k,nvk.gd

  3. Ar trebui dezvoltata infrastructura in zona,doar suntem in sec.XXI!
    Si as avea o intrebare:un album foto cu satul Cucuieti exista?pt.k zona este f.frumoasa,de Pasti am fost la bunici si mi-e dor de ei din nou..
    multumesc

  4. Mares_Costel a zis:

    DA intradevar comunitate Solont Sarata si Cucuieti sunt Comune frumoase prin traditiile sale de iarna si prin celelalta se mentin in continuare si asta imi place pentru ca vin in fiecare vacanta si imi petrec timpul acolo. Si in legatura cu romatismul ……. toti oameni se vaita de asa ceva si multi nu stiu ce au aproape de iei si de asta ar trebui un anunti pentru si o incurajare de a fi convinsi sa se duca acolo. Si in final mi-a placut ex cu Ciobanul……:)))))))

  5. Mares_Costel a zis:

    Aici pe saitul asta nu exista nimeni pentru a citi mesajele postate de diferiti?:-/

  6. Satul Solont exista pentru aceasta comuna????? vad ca se da foarte mare importanta Cucuietului.solontul nu-i nimic atunci?????
    oricum nu va citi nimeni aceste comentarii este prea ocupata PRIMARIA pentru a avea timp de noi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. un mic sat uitat de Romania,asta stiu sigur ca locuiesc aici!!!!!!!!!!!!!!Alina U

  8. cel mai frumos loc de petrecut vacanta.. am fost crescut acolo si mi-e dor de bunici… SALUT SOLONT!

  9. aveti ceva de comentat cu privire la frumusetea locurilor banuiesc ca nu
    salutare la toti SA NE TRAIESTI SOLONT

  10. pacat ca nu stim sa ne folosim valorile si ca noi tinerii nu facem nimic pentru noi si zona din care facem parte

  11. Va rog frumos sa-mi spuneti cam cat costa un hectar de padure in localitatea dvs!Daca mi-ar putea raspunde cineva, v-as ramane recunoscator! Multumesc anticipat!

  12. da exact satul cucuieti este un dezastru dak sa face strada sa se investeasca ceva in ea ar fi ceva si mai ales saul padurareni care este un satuc foarte mic si foarte misterios ,,ar fi bine sa se faca o statiune mica de apa sarata.este pacat primarul nu face nimic
    pa puup lume

  13. Ce sa zic despre acest satulet!foarte frumos,acolo am crescut,acolo am deshis ochii pt prima oara in viata,este foarte frumos,dar pacat k au trecut anii si nimik nu mai poti face acolo…toate sau schimbat vazand k ochii,dar totusi el ramane in inima mea,este satul unde am crescut..sus SOLONT..

  14. danceanu alexandru a zis:

    as vrea sa se faca si asfalt pe drumurile din comuna

  15. danceanu alexandru a zis:

    pupici pt toata lumea din solontz!!!!!!!!!!!!!!!

  16. cristinuta din poiana a zis:

    solontul este un satuc frumos dar lumea este rea pacattttttttttttttt

  17. sarata satul meu natal mie dor de el am plecat pe meleaguri strainede la virsta de 16 oare cum mai arata azi acel satuc micuti cu oameni harnici si gospodari va pup

  18. blocatari a zis:

    Pai toate bune si frumoase aici in Solont… dar despre edilii sefi ai orasului ( cei de acum) ce aveti de spus… Dar sincer va rog (Primar, vice ,secretar) ISI FAC TREABA BINE ?

  19. blocatari a zis:

    Cunoste cineva familia SAVIN gheorghe din SOLONT Bacau?Ce fel de oameni sunt ? Dar sincer… Sau v-o fi teama sa ziceti drept pentruca fiica, Lacramioara este secretar la primarie , iar tata ei este consilier si pe deasupra si vice la PDL ,acolo insat?

  20. bontoi geanina elena a zis:

    da solont ,intradevar un loc unde ma simt acasa

  21. La pierderea mosiei Solont, un oarecare print Sturdza si-a luat calabalacul si cativa servitori si s-a pierdut in lume. In apropiere de Ardeoani, s-a intors cu fata spre Solont si l-a blestemat. Se pare ca era si un preot cu el care a intarit blestemul. Scriu toate astea pentru ca satul Solont este intr-adevar unul blestemat. De peste o suta de ani, toti care au avut puterea in localitate au promis marea cu sarea, dar n-au facut nimic. Doar Ghita Pralea (ca pimar) a facut un dig de la Lungoci pana la Matei. A putrezit de mult, apa Solntului a facut si face ravagii. Chiar nu se poate face nimic? Pana la statiune balneara, sa se puna la punct infrastuctura si sa se repare scolile din toate satele. Solonteni, fiti mai atenti cui dati votul!

  22. il stie cinea pe savin ionut care e plecat cu sorsa in spania si mama lor e in satul acesta din bacau? vreau sa va spun ca eu nenorocit care o face pe masa de rusine,u e barbat ,toata ziua sta si se mastyrbeaza pe internet cu femei…atat…nu e in stare sa aibe o relatie normala sid aca femele alea se supara le ameninta cu moartea /sa stie toata lume ce nenorocit este! savin ionut il cheama si e in spania cu sora lui,dar mama lor a ramas in romania judetul bacau

  23. Solont- acasa. Salutari tuturor!!! E o zona foarte frumoasa, la poalele padurii ce emana un aer curat. Din pacate, ar trebui luate mai multe masuri pentru stoparea depozitarii gunoaielor peste tot!
    O statiune balneara ar necesita „ordine” si „curatenie” din toate punctele de vedere in comuna! Ce sa mai zic de mentalitate……

  24. SALUTARE LA TOTI DIN SOLONT!! SUNT DIN STRUGARI SI TOT KAM ASTA E SITUATIA SI PE AICI. DRUMURI RELE………. S.A.M.D. TOTUSI E O DIFERENTA! VOI AVETI GAZE IAR NOI AVEM INTERNET. MERE FFF BINE CLICK NET DE LA ROMTELECOM. PE CAND LA VOI NICI NU SE GANDESC SA INSTALEZE UN TELEFON!!! RUSINIK LOR!! MAI INCERCATI POATE AJUNG SI ACOLO…

  25. duma comanescu mareicela a zis:

    salut solont ma-m nascut in tine si imi este dor dse tine

  26. Sa va zis adv satul cucuieti este cel mai frumos sat acolo am crescut de mica………dar pacat k acum vin numai in vacanta de vara sa il vad imi este foarte dor e el……….solontul e varza pe langa cucueti>:D<si prmarul zice de nu stiu cati ani ca pune asflat si nu mai are de gan nici macar de promisiune nu se tine…..dak era Alexandrescu Eusebiu avea sa fie mult mai bn pt toti……..dar asta e……te poop dulshe cucuieti esti un sat superb

  27. Sa va zis adv satul cucuieti este cel mai frumos sat acolo am crescut de mica………dar pacat k acum vin numai in vacanta de vara sa il vad imi este foarte dor e el……….solontul e varza pe langa cucueti si prmarul zice de nu stiu cati ani ca pune asflat si nu mai are de gan nici macar de promisiune nu se tine…..dak era Alexandrescu Eusebiu avea sa fie mult mai bn pt toti……..dar asta e……te poop dulshe cucuieti esti un sat superb

  28. k

  29. Am citit parerile tuturor si as vrea sa-i intreb pe cei care au postat contra acestei comune si care se trag din aceasta comuna, cu ce au cotribuit ei la dezvoltarea comunei.
    Iosub aminteste de un fost primar Pralea, probabil de pe vremea ceusista, care nu mai este printre noi, Dumnezeu Sa-l odihneasca-n pace si spune ca dor el a facut un dig in rest nimic. E gresit ce afirmi sau poate nu ai mai fost inca de pe acea vreme prin Solont ca atat de tare te intereseaza aceasta comuna. In comuna s-a miscat cat de cat fata de alte comune din tara. Este adevarat ca se putea mai mult, dar asta ne e primarul pe care l-am votat. Poate vii tu sa-ti depui candidatura sa vedem de ce esti in stare.
    Cat despre net as vrea sa-i fac cunoscut lui ionutz din strugari ca eu personal am net inca de cand aufost inventat modelul.

  30. intrati un pic pe http://www.afaceriagricole si dati-va si voi parerea. Eu spun ca Savin s-a bagat intr-un rahat de toata pomina. Nu-i cunosc foarte bin , dar din ce am auzit despre ei sunt oameni cinstiti. dar cum in ziua de azi e bine sa nu ai incredere nici in tine ne putem astepta la multe.

  31. tizu petrea a zis:

    salutare.tizu junior,ce-ea ce va pot spune despre satul meu natal este,fff frumoscu paduri doua mine de carbuni si izvoare cu apa sarata.va iubesc pe totii an special pe cumnatul meu sandu.

  32. prostanel e cam prost =))

  33. dar de ivatatorii,profesorii satului cei daruiti cu adevarat meseriei de dascali va mai amintiti?Ei ne-au pus creionul in mana,ne-au ajutat sa descifram tainele literelor.Pacat ca multi dintre ei au plecat poate intr-o lume mai buna.

  34. SALUTARII D… SCRETARE SAVIN LACRAMIOARA … PUPICII DIN SPANIA .ITI DORIM SUCCES IN ACTIVITATEA PE CARE O DEPUI IN PRIMARIE SI MULTE SUCCESE ATIT PE PLAN PROFESIONAL CAT SI IN VIATA DE ZI CU ZI. PUPICII DIN PARTEA LUI BOGDAN , LETIZIA SI CRENGUTA

  35. pt ionut din strungari la solont sunt si gaze si internet ba chiar este si unu public pentru cei ce nu au computer acasa asa ca merge cliku si la noi.

  36. Constantin Ciocan - Bucuresti a zis:

    Referitor la cele spuse de dl. IOSUB, doresc sa adaug:
    tatal meu a fost primar in perioda foametei – 1946-48, apoi a fost presedinte al plasii si raionului Moinesti (pana in 1954). In timpul respectiv, dupa 1950 in Solont au fost facute retelele de distributie a curentului electric si a gazelor. Eu am lucrat, peste ani, intr-un post din care am putut sa-l rog pe dl Ardeleanu (primvicepresedinte al judetului) sa asfalteze drumul de la Ardeoani la Solont.
    Am scris aceste informatii doar pentru a nu se nega mai mult decat este cazul. Din pacate, fata de potential si dorinte, au fost putine realizari.
    A nu se uita, nimic nu cade din cer. Generatiile de azi (eu am 71 de ani), in frunte cu primarul, trebuie sa gandeasca si sa infaptuiasca mai mult.
    Eu va doresc succes si daca am sa am ocazia voi participa cu ce pot eu.

    PS. Cand eram eu elev la scoala primara (1946-49), era un domn invatator IOSUB. Ma gandesc ca dl. la care m-am referit mai sus este un descendent?

  37. DACA TOT SA PUS CONTAINERE DE GUNOI AR FI FOARTE BINE SA ARUNCAM REZIDURILE IN CONTAINER NU PE LINGA ELE

  38. carmen todica(fosta apetroaie) a zis:

    zona in care se afla comuna este foarte frumoasa, dar din pacate nu s-au facut prea multe. Aproape totul a ramas asa cum am lasat cu ani in urma.Dar cu toate acestea, revin cu placere in aceasta comuna in fiecare an. Ar trebui sa se ocupe de drumuri pt ca sunt un cosmar pt toata lumea, si cred ca mai sunt multe de facut, dar………………………….asa se intampla peste tot.

  39. prostanel a zis:

    Pentru Carmen Todica as face cateva lamuriri. Nu stiu de cat timp este plecata din comuna dar in ultimii ani s-a mai miscat ceva prin comuna spre deosebire de anii precedenti 2004-1991. Au fost facute poduri, podete, punti, au fost facute diguri de aparare de-a lungul paraielor, drumurile au fost balastate, lucru care inainte se intampla fff rar sau deloc(si era bine). Asa cum spunea si d-nul Ciocan ar trebui ca cei tineri si cu initiativa sa se implice mai mult, ca ar mai fi multe de facut. Perfect adevarat, insa ce nu stie d-nul Ciocan este faptul ca intai trebuie sa te bagi in politica, sa cheltui bani pentru a ajunge ,eventual primar.Si dupa ce ai cheltuit banii uiti care au fost tintele ca doar trebuie sa-ti recuperezi banii – concluizia? Eu as zice ca o solutie ar fi ca toti locuitorii comunei sa se implice la modul cel mai serios dand solutii si aratand acolo unde sunt greseli.Dar in Romania acest lucru nu exista, traim dupa televizor si doar pt noi SI PENTRU ZIUA DE MAINE(DIN PACATE).

  40. carmen todica(fosta apetroaie) a zis:

    Dupa cum vad tu gandesti invers asa cum ai trecut si anii(2004-1991).Asa cum am mai spus chiar daca sunt plecata de 30 anidin Solont, am venit in fiecare an sa-mi vad locul natal. Este o zona foarte frumoasa .
    Acum sa-ti spun punctul meu de vedere:
    1.daca s-au facut poduri, etc sunt din lemn(care este ieftin totusi), drumurile sunt la fel cum le-am lasat(jalnice). Asta numesti tu infrastructura? Ce anume au investit?Hai sa nu ne amagim!
    2.Cei tineri nu au unde munci (stiti prea bine, nu?), de ce ar face munca patriotica?si mai ales pentru ce?
    Din punctul meu de vedere va trebuie un primar adevarat, gospodar si descurcaret. Ceia ce ati ales, aia aveti!
    De implicat, cine sa se implice? Solutiile raman pe hartie daca nu ai cu cine face treaba. Asa ca pana la alegerile viitoare va doresc BAFTA!

  41. sunt din satul sarata e un sat de vis e minunat iubesc din toata inima acest sat

  42. costica poiana a zis:

    Poiana este locul unde m-am nascut si am crescut.Acum sunt in Spania,si aici e frumos…..,dar mai frumos e la tine acasa

  43. costica poiana a zis:

    Salutari din Spania. Lerida

  44. creanga a zis:

    mi-am petrecut toate vacantele copilariei in Cucuieti, venita fiind din Bucuresti. nu cred ca se poate compara ceva cu copilaria traita la tara. iar cand satul e cucuieti, amintirile sunt cu atat mai minunate. ultima data am fost in cucuieti in 2005 si totul mi s-a parut schimbat; in rau… nu stiu cum mai sunt oamenii de acolo, dar imi amintesc de niste oameni veseli, hatri, harnici

  45. din pacate tinerii pleaca din zona spre zone in care spun ei ca fac bani .. o parte din ei se intorc alti cu bani alti fara dar cei cu potential mai ridicat de gandire nu se mai intorc sau revin in concedii .Pacat ca noi toti nu facem decat sa ne dam cu parerea si nu trecem la fapte . Cultura si traditia nu se refac cu bani ci cu participarea noastra a oamenilor din zona .Tinerii au inteles gresit libertatea de exprimare si merg pana la extremitati cum ar fi cluburile manelele alcoolul tigara si chiar droguri (stop astea nu ne reprezinta ca romani si mai ales ca moldoveni )dar nu asa au trait parinti , bunicii nostri priviti in urma si luati exemplu viata lor nu a insemnat doar bani ci cultura si traditie .Acum ne uitam cu parere de rau la faptul ca nu merg lucrurile in satul nostru dar ,,,, tu ce faci pentru satul tau ,,,, se pare ca nimeni nu face nimic pentru noi si generatiile care ne vor urma atunci hai sa punem mana la treaba hai sa fim mai uniti prin respect fata de noi si aproapele nostru si mai ales sa ne intoarcem la vechile ocupatii in speta agricultura si sa transformam asta intro afacere chiar daca la prima vedere ni se pare ca nu este rentabil dar avem posibilitatea sa folosim tehnologia moderna in sprijinul vanzarilor numai prin munca poti construi ceva stabil cum de in alte localitati merg lucrurile astea iar la noi nu .Apropo am avut posibilitatea sa locuiesc intro localitate din centru italiei si am vazut ca oamenii de acolo au un alt spirit de viata stiu sa se si distreze dar cel mai important lucru este ca sunt dedicati munci in agricultura si pe baza agriculturii se construieste si traditia . noi am abandonat locurile noastre cu speranta ca ne vom dezvolta dar niciodata nu va fi asa dezvoltarea inseamna stabilitate EU ZIC SA SA STAM STRAMB SI SA JUDECAM DREAPT

  46. Cucuietiul este ”perla” comunei! Sper sa nu supar pe nimeni, dar recunosc ca sunt ”putin subiectiva” 🙂

    Am copilarit si eu in satul Cucuieti care dupa nume pare un sat iluzoriu, dar care exista in realitate. Este populat de oameni cu simtul umorului, cu bunatate si cu foarte mare potential intelectual.
    Lipseste doar increderea in fortele proprii si putina perseverenta.

    Cucuietiul (si toata comuna) , ar putea deveni si o zona in care s-ar putea amenaja tabere pentru copii, locuri in care sa se reinvie arta populare (tesut, olarit , dulgherit ), zona din care sa se recolteze produse bio, zona minunata in care se pot organiza drumetii, petreceri, s.a..

    Cu putin efort, efort colectiv si niste proiecte finantate din fonduri structurale, am reusi sa facem ceva pentru comuna si comunitate!

    Noi romanii NU MAI TREBUIE SA NE VAITAM SI SA NE RESEMNAM, TREBUIE SA ACTIONAM! Cine are o idee sa o spuna si sa incercam sa facem ceva!
    Trebuie implicati si tinerii, caci ei au idei bune!
    Zona este minununata, aproape nepoluata, dar sa nu lasam sa o distruga altii!

    Astept cu mare speranta sa vina un suflu nou la conducerea comunei, materializat in persoana lui Eusebiu Alexandrescu! 🙂

    Aveti incredere in voi si nu va lasati manipulati! Luptati pentru comuna SOLONT ca sa ramana o zona curata!

  47. TOATE BUNE SI FRUMOASE

  48. solontul e plin de gunoi d promisiuni si d ura jalnica,,,,,,,,,,,,,

  49. PT. EMA GUNEA – I-o cu tine bai, poate scapa Solontul de ea… ca pe aici tot nu are ce face…
    Iar ta-su e bagat intradevar intr-un ca—at mare de tot. Si va fi si mai mare

  50. Fara sa va suparati…caci nu aveti de ce. trebuie sa va spun ca nu pricep nimic… Am fost mai silele trecute in Solont si chiar am compatimit pe locuitorii de acolo. Am vazut sediul primariei, al …politiei si casele modeste si totoul parca amortit .Ma intrebam cum isi petrec oamenii timpul pe aici caci tare mai este sumbru… Si cand vad atatea laude pe aici… ma apuca ameteala… Mai fratilor treziti-va… mai uitati-va in jur. Puteti face sa fie frumos satul vostru dar trebuie sa va implicati nu sa va imbatati cu apa rece… Si scapati de lichelele care si-au facut loc pe acolo ca va faceti de ras… DEGEABA le aparati caci de fapt se comit acte de injustitie de abuz…. Aveti PERSONAJE DE ACESTEA PRINTRE CONSILIERII PDL, din pacate

  51. in cucuieti gasesti oamnei cu inima…sus cucuieti

  52. ar putea fi daca ilas viorel consilier al comunei solont nu ar dori sa faca batal petrolier sa intoxice aerul apa solul etc rusine domnule ilas

  53. ccomuna solont ,este forte frumosa dar este un pacat ca pana nua intra spiridon primar nu a stiut sa o gesteasca cum trebuie au ales numai primari incapaci ,au furat tot ce au putut si pentru comuna nu a facut nimic in final agasisit si comuna un primar pe masura ,exi primari au ajunsi preoti pe banii oamenilor din comuna,cear mai fi defacut ,un pic de curatenie in birocrati ca major parte din ei sint corupti ma scuzati dar am spus adevarul.

  54. A inceput scoala!!! Nu ia nimeni atitudine cu spatiul copiilor de la grupa mica? 25 copii in 8mp!? Rusine conducerii, tine acei copii ca pe animale!

  55. ..Pacat de aceasta comuna ,ete foarte bogata,dar din pacate din 89,nu sa facut nimic,comuna a fost condusa de niste oameni incompetenti care siau urmarit doar interesele lor.Putea sa fie asfaltat drumul de la solont pina cucueti cu zece straturi de asfalt…..sa mincat bani si nu sa facut nimic iti rupi masina este o rusine sunt dezamagit

  56. poienarul a zis:

    Bai Andrei ,ii bogata in hoti si mincinosi si are slatina ,cata vrei,

Adauga un comentariu

*