Peste 100 de cai vor fi omorati la un abator din Bacau

Un număr de 104 cabaline pozitive la anemie infecţioasă din judeţul Suceava urmează să fie trimise la un abator din Bacau pentru a fi sacrificate la inceputul lunii aprilie.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Dănuţ Botezan, cele 104 cazuri de anemie infecţioasă la cabaline s-au depistat în ultimii ani, dar că pană anul trecut nu s-au putut acorda din partea statului despăgubiri populaţiei pentru animalele bolnave sacrificate.

El a explicat că. anual, se recoltează probe de sange de la cabaline, potrivit unui plan strategic de supraveghere sanitar veterinară aprobat de ANSVSA, şi se efectuează examenul serologic în vederea depistării anemiei infecţioase.

Cei 104 cai bolnavi de anemie infecţioasă din judeţ vor fi dirijaţi spre un abator specializat din Bacău în vederea sacrificării, iar o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Suceava, ai Oficiului Judeţean pentru Reproducţie, ai DSVSA Suceava şi ai autorităţilor locale au efectuat evaluarea, în viu, a cabalinelor bolnave, stabilindu-se valoarea de piaţă în funcţie de rasa,varsta şi starea fiziologică a acestora. (A.N.)

Adauga un comentariu

*