Întâlnire regională a PSD, la Iaşi

Reuniunea PSD de la Iaşi se desfăşoară sub semnul dezbaterilor legate de convocarea unui congres extraordinar. Începută miercuri, întâlnirea regională a conducerii Partidului Social Democrat cu reprezentanţii filialelor partidului din judeţe Moldovei, îi are ca actori principali pe preşedintele PSD Mircea Geoană, secretarul general Miron Mitrea, vicepreşedintele Valer Dornenau, alţi parlamentari, preşedinţi de organizaţii, primari şi aleşi locali din Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Iaşi, Vaslui şi Vrancea.

Dezbaterile de la Iaşi se anunţă a fi aprinse, mai ales că în timpul acestora liderii PSD din Moldova vor să discute cu conducerea centrală şi despre convocarea unui posibil congres extraordinar.

Miron Mitrea: „Am venit să îi ascultăm pe colegii noÅŸtri. Este o activitate pe care trebuia să o desfăşurăm mai de mult, dar am fost un pic ocupaÅ£i. Vrem să intrăm în ceea ce înseamnă acÅ£iunile normale ale unui partid de opoziÅ£ie. Vrem să vorbim mai puÅ£in despre noi ÅŸi mai mult despre ceea ce se întâmplă în Å£ară. Vom vorbi ÅŸi despre un congres extraordinar”.

VicepreÅŸedintele Valer Dorneanu a precizat că la reuniune se vor face unele clarificări în ceea ce priveÅŸte strategia pe viitor a PSD, dar se va stabili ÅŸi modalitatea de „întărire a coeziunii ÅŸi a forÅ£ei de exprimare”.

Valer Dorneanu: „Vom discuta ÅŸi punctele care vor fi înscrise pe ordinea de zi a unui Consiliul NaÅ£ional cât ÅŸi într-un viitor Comitet Executiv NaÅ£ional”.

Partidul Social Democrat este un partid care are întotdeauna reflexele şi forţa de a se redresa şi de a trece peste probleme, a declarat miercuri, înainte de a intra la întâlnirea regională, Mircea Geoană, preşedintele partidului.

Geoană a precizat că PSD este pe cale să iasă din criză şi să se redreseze, în ciuda problemelor din ultimul timp şi că, din acest motiv, conducerea centrală a partidului doreşte să analizeze, împreună cu liderii locali, problemele cu care aceştia se confruntă, pentru a se putea găsi soluţii.

La întâlnirea regională, preşedintele PSD a invitat câte 25 de reprezentanţi ai filialelor judeţene şi, în premieră, parlamentarii social democraţi aleşi din cele şapte judeţe ale Moldovei.

Åžeful social-democraÅ£ilor a spus că în cadrul acestui „birou regional” se vor purta discuÅ£ii despre evoluÅ£iile din partid ÅŸi vor fi lansate unele proiecte.

Adauga un comentariu

*