Elevi bacauani la Festivalul Naţional de Teatru

elevi teatru bacauPreÅ£ de sase zile tinerii actori bacauani vor avea ocazia sa participe la Festivalul National de Teatru. Acesta se va desfasura la Timisoara în perioada 16 – 21 aprilie 2006. La concurs vor fi înscrise doar trupele de teatru formate din elevi de liceu si scoli gimnaziale. Tinerii vor prezenta cate o piesa de teatru din literatura sau chiar creatie proprie.

Cei opt protagonistii bacauani ai trupei „Make A Scene” care vor participa la acest festival sunt elevi la Colegiul National „Ferdinand I”, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” si Colegiul National „Anghel Saligny”.

Piesa pe care o vor interpreta, este în limba engleza, si se intituleaza „The Boor”, în traducere libera – Badaranul, care este o adaptare dupa una din piesele lui Anton Cehov.

Este vorba despre o femeie care îsi tradeaza principiile proprii, iar dupa moartea sotului ei, aceasta nu mai vorbeste cu nimeni si se închide între patru pereti. La un moment dat apare o cunostinta careia femeia îi datoreaza o suma de bani, însa nu are cu ce sa îsi plateasca datoria. Dupa mai multe discutii, cei doi încep sa se placa iar în final raman împreuna.

„Lucram de cateva saptamani la aceasta piesa si facem cat de des putem repetitii, a afirmat Radu Cotfas, unul din membrii trupei. Trebuie sa recunosc ca avem emotii, însa vom încerca sa fim cat se poate de buni si sa nu dam gres.

ÃŽnsa, ca la orice concurs, trebuie sa avem si un dram de noroc”. Pe langa prezentarea pieselor pregatite de fiecare trupa, în timpul festivalului se vor organiza si ateliere de teatru. Acestea vor fi conduse actorul George Ivascu, rolul lor fiind de a-i ajuta pe tinerii actori sa se perfectioneze.

ÃŽntregul festival va fi coordonat de profesoara de limba engleza Mariana Bosneac si va avea loc la Teatrul National din Timisoara.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*