Bacauanii nu mai vor centrale termice

centrala termica bacauScumpirea gazelor si preturile exorbitante practicate de firmele de profil pentru montarea de centrale termice, ii determina pe bacauani sa fie reticenti in fata subventiilor oferite de Directia Muncii si Solidaritatii Sociale (DMSS) pentru instalarea unei surse de incalzire in apartamente.

Aceasta este concluzia la care a ajuns conducerea DMSS Bacau care a acordat ajutoare financiare in acest sens doar pentru 30 de persoane. Desi prin programul de finantare, initiat in luna octombrie a anului trecut, ar putea beneficia de aceste subventii pentru montarea unei centrale termice sau a arzatoarelor electrice la sobe circa 10.000 de bacauani, se pare ca acestia nu sunt prea interesati de acest ajutor.

Subventia este de 15 milioane de lei vechi, pentru o centrala termica, si de 3 milioane de ei vechi, pentru un arzator. Beneficiaza de acest ajutor doar persoanele singure si familiile care au un venit pe membru cel mult echivalent cu salariul minim pe economie, adica 3.300.000 de lei vechi. (R.Neagu)

Adauga un comentariu

*