PNL critica vehement Presedintia si PD

Liderul grupului parlamentar al deputatilor PNL, Crin Antonescu a organizat marti o conferinta de presa in care a criticat schimbarea candidatilor la sefia CNSAS. Liberalii sustin ca dupa ce au cazut de acord in Alianta si in coalitia de guvernamint ca viitorul presedinte al CNSAS sa fie Ticu Dumitrescu, democratii au schimbat candidatul pe ultima suta de metri la presiunile lui Traian Basescu.

Mai mult, Crin Antonescu il acuza pe presedintele Romaniei ca a preluat conducerea serviciilor secrete si protejezeaza fostele structuri ale securitatii. „Traian Basescu si-a subordonat intregul SRI si implicit protejeaza structurile fostei Securitati.

La Cluj s-a vazut clar cum in spatele aurei de lumina pe care o degajau impreuna Boc si Basescu, trona ranjetul eternei si neasemuitei securitati”, a spus iritat Crin Antonescu.

Nealegerea lui Ticu Dumitrescu a dat nastere la nemultumiri si in rindul sustinatorilor ideii de deconspirare a Securitatii ca politie politica.

Consilierul de stat, Marius Oprea, considera ca prin alegerea ca presedinte CNSAS a lui Corneliu Turianu s-a creat o noua majoritate parlamentara FSN, sprijinita si sutinuta strans de PD, PRM si PSD. „Il felicit pe Train Basescu pentru reusita”, a spus Oprea.

Liberalii sustin ca nu se vor lasa invinsi si ca vor cere presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, sa convoace de urgenta o intalnire a Coalitiei in care sa se ceara Partidului Democrat retragerea lui Corneliu Turianu.

Deputatul George Scutaru sustine ca va initia strangerea unei liste de semnaturi la Camera pentru demiterea actualuilui presedinte CNSAS. „Avem nevoie de o treime din semnaturile deputatilor pentru a se dezbate aceasta problema in plen”, a declarat Scutaru.

Pe de alta parte, liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca liberalii vor elabora si propune singuri, de acum inainte, proiecte de lege privind securitatea si siguranta nationala, mai exact fara sprijinul democratilor.

Si liderul grupului senatorial PNL, Puiu Hasoti, s-a declarat dezamagit de rezultatul votului CNSAS. „Sunt complet dezamagit si indignat de rezultatul votului pentru alegerea presedintelui CNSAS. Simbolul luptei pentru deconspirarea politiei politice, Constantin Ticu Dumitrescu, a fost redus la tacere prin diferite manevre, sub acoperirea votului secret”.

„Alegerea lui Corneliu Turianu reprezinta cea mai mare disfunctionalitate si incalcare a cuvantului petrecuta in Alianta, deoarece stabilisem clar si fara echivoc sa-l sustinem pe Ticu Dumitrescu. Impunerea candidatului propus de PD ridica mari semne de intrebare asupra modului in care partenerii nostri au inteles sa-si respecte angajamentele asumate”, a mai spus Hasoti.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*