Dupa 16 ani de lucrari la Onesti, Sala polivalenta e tot neterminata

Incepute in urma cu aproape 16 ani, in 1990, lucrarile la sala polivalenta din Onesti, care va primi numele Nadiei Comaneci, nu au fost finalizate nici pana in prezent. Dupa ce s-au ridicat arcele metalice, componente de baza ale structurii de rezistenta a acoperisului, lucrarile au fost sistate in 1992, din lipsa de fonduri.

Au reinceput in forta abia in 2002, cand Compania Nationala de Investitii (CNI) a preluat o mare parte din lucrari. Insa CNI nu a fost de acord sa consolideze arcele metalice, nici sa execute lucrarile tehnico-edilitare si nici pe cele de infrastructura, care vor fi suportate din bugetul local al Onestiului.

O parte au fost deja finalizate, iar pentru terminarea celorlalte lucrari, primarul Emil Lemnaru a solicitat contractarea unui credit in valoare de 1,5 milioane RON. Imprumutul a fost aprobat de consilierii locali, la ultima sedinta, insa banii tot nu vor fi de ajuns. A ramas neclara situatia lucrarilor pentru sistemul de ventilatie si pentru cel de incalzire.

S-au facut demersuri ca aceste lucrari sa fie preluate tot de CNI, insa in cazul unui aviz nefavorabil, onestenii vor fi nevoiti sa contracteze alte credite substantiale. Daca nu vor aparea probleme deosebite, CNI a anuntat ca lucrarile vor fi terminate in aceasta toamna, in luna septembrie.

Suprafata totala a salii polivalente, prevazuta in proiectul initial, era de 2.662 de metri patrati, iar numarul de locuri pentru spectatori era de 2.500. Initial, au fost prevazute spatii pentru organizarea unor intreceri sportive de handbal, volei, baschet, gimnastica, dans sportiv, box, haltere, scrima sau tenis de masa, precum si pentru organizarea altor manifestari, conferinte sau spectacole artistice.

Ulterior, proiectul a suferit modificari, suprafata fiind extinsa si mai mult. Au fost luate in calcul spatii pentru alte discipline sportive (judo, lupte libere si greco-romane, tenis de camp si minifotbal), pentru grupuri sanitare si vestiare, pentru organizarea de expozitii etc. “Nu este o sala de sport obisnuita, ci un complex sportiv de o factura deosebita”, a apreciat primarul Emil Lemnaru.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. pe bune????esti dud???gluma aaa?tare frate!!!promova-ti-va si voi site-ul cu prostii in loc sa pune-ti

Adauga un comentariu

*