Scantei in sedinta Consiliului Judetean

Un proiect de hotarare privind finantarea de catre Consiliul Judetean al blocului operator al Spitalului de Pediatrie Bacau a fost amanat deoarece consilierii nu au primit la mapa de sedinta studiul de fezabilitate.

Consilierul liberal Ioan Chiriac a cerut respingera proiectului in forma actula, datorita faptului ca la mapa de sedinta lipseste studiul de fezabilitate. El a sustinut ca atat lui, cat si colegilor le este imposibil sa aprobe un proiect caruia ii lipseste documentatia necesara.

De asemenea, sumele mentionate in proiect in vederea realizarii amenajarii blocului operator nu i-au multumit pe reprezentantii PNL si PD. „Din sumele mentionate in proiect, reiese ca ne costa mai scump sa refacem blocul operator al Spitalului de Pediatrie Bacau, decat sa-l construim de la zero”, a afirmat Ioan Chiriac.

Presedintele CJ, Dragos Benea a propus atunci ca proiectul sa fie amanat pentru sedinta de consiliu de peste doua saptamani. Pana atunci o comisie formata din Petre Andronache (PSD), Constantin Draganuta (PD) si Ioan Chiriac (PNL) va reanaliza studiul de fezabilitate pentru a vedea daca sumele invocate de cei ce au realizat respectivul studiu isi au sau nu justificare.

Intrebata daca se astepta sa fie respins proiectul cu privire la spitalul de pediatrie, Cornelia Gireada a declarat pentru Observator de Bacau: „Nu ma asteptam sa fie respins deoarece este o situatie care ne priveste pe toti. Pur si simplu nu au stiut sa-l prezinte cum trebuie. Ma astept ca peste doua saptamani sa fie acceptat in forma initiala, si sa nu suporte o modificare majora.Trebuie sa se inteleaga ca este nevoie de un spital modern in concordanta cu serviciile din Uniunea Europeana”.

Catalin TABACARU

Adauga un comentariu

*