Megalomanie sau necesitate?

ONESTINoul sediu al Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”, Sala Polivalenta “Nadia Comaneci” si noul sediu al Primariei Onesti sunt 3 dintre proiectele colosale, ca dimeniuni si cheltuieli, pentru care primarul Emil Lemnaru a fost criticat cu duritate pe parcursul celor 12 ani de cand se afla in fruntea municipiului de pe Trotus.

Principalii opozanti politici l-au acuzat pe primar chiar de megalomanie, in anii trecuti, sustinand ca investitiile sunt incomparabil mai mari fata de potentialul Onestiului, care este un oras relativ mic si cu o populatie destul de saraca.

De astfel de acuzatii, Emil Lemnaru nu a scapat nici anul acesta. Consilierul Mihai {ova a afirmat ca asemenea investitii gigantice reprezinta o povara pentru onesteni si “aduc doar costuri pentru populatie si pentru Consiliul local”.

Sova mai solicita ca primarul sa prezinte situatia reala a cheltuielilor facute la sala polivalenta, din 1990 si pana in prezent,“cum si cu cine s-au cheltuit banii alocati timp de 16 ani”, precum si nominalizarea firmelor care au primit lucrarile. Nemultumirile lui Mihai Sova au fost si mai mari in momentul in care a incercat sa afle date de la Serviciul Investitii din cadrul Primariei Onesti, in legatura cu toate investitiile aflate in derulare, insa i s-a refuzat accesul la astfel de informatii.

“Aceste date, conform legislatiei in vigoare, trebuie sa fie informatii publice si nu pot sa aiba caracter de informatii clasificate”, s-a plans consilierul.

Primarul spune ca investitiile sunt necesare si utile

ONESTIFata de acuzatiile care i s-au adus de-a lungul timpului, primarul Emil Lemnaru a venit in permanenta cu argumente, aratand ca investitiile respective sunt necesare si utile si ca sumele alocate sunt pe deplin justificate.

Insa parerile onestenilor sunt impartite, in privinta proiectelor de mare anvegura.

Pareri pro si contra

Cei mai multi se mandresc cu faptul ca Onestiul are o biblioteca moderna, de talie internationala, ca va avea o primarie cu mult mai mare decat cea a Bacaului sau o sala polivalenta ce va fi inclusa in circuitul sportiv national si international.

Insa cei nevoiasi, care nu sunt putini la numar, vad in constructiile uriase o povara suplimentara si se tem sa nu fie majorate taxele sau sa fie percepute biruri noi.

Cheltuielile cele mai mari vor fi facute pentru asigurarea utilitatilor si intretinerea imenselor cladiri, precum si pentru salariile angajatilor, care nici ei nu vor fi putini.

Persoanele fara venituri sau cu venituri modeste, somerii si multi dintre pensionari sustin ca ei, oamenii saraci, nu au nevoie de palate, ci de mancare sau de locuri de munca.
Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*