Un elev din Bacău are şansa să ţină un discurs la Palatul Buckingham

Drept recompensă pentru clasarea pe un loc fruntaş la un concurs internaţional de discurs politic, Tudor Azoiţei, elev în clasa a XII-a D la Colegiul Naţional Ferdinand I din Bacău are posibilitatea de a vizita, în această vară capitala Marii Britanii şi de a susţine un discurs la Palatul Buckingham .

Gabriela Laslău, profesor de limba engleză la Colegiul Ferdinand I spune că acest concurs este organizat de Uniunea Vorbitorilor de Limba Engleză – România, în colaborare cu Ministerul EducaÅ£iei ÅŸi Cercetării. DeÅŸi se află în acest an la a XII-a ediÅ£ie, profesorii de limbă engleză din România au aflat despre el abia în urmă cu doi ani. „Mă bucur pentru Tudor că a reuÅŸit această performanţă.

Este elevul meu de patru ani de zile ÅŸi declar, pe proprie răspundere, că are un geniu lingvistic rar întâlnit, o fluenţă care a o depăşeÅŸte ÅŸi pe cea a vorbitorilor nativi, o cultură generală de mare întindere ÅŸi mult prea mult bun simÅ£. ÃŽn plus, îşi doreÅŸte să ia admiterea la Facultatea de Automatizări ÅŸi Calculatoare, ceea ce nu prea are legatură cu limba engleza”, spune acum Gabriela Laslău.

Pentru Tudor AzoiÅ£ei faptul că va putea vizita Londra în această vară nu înseamnă un lucru extraordinar. Tânărul băcăuan spune că pentru a putea ajunge aici va trebui să scoată din buzunar cel puÅ£in 500 de lire sterline. „Problema banilor nu este chiar atât de stringentă pentru familia mea. Este, însă vorba de o problemă de principiu. Câtă vreme voi pleca acolo ca să reprezint Romania mi se pare corect ca ÅŸi statul român să ofere un sprijin în acest sens”, este de părere adolescentul băcăuan.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*