Sute de muncitori de la CAROM au blocat DN 11 A

Peste 700 de muncitori de la CAROM Oneşti au ieşit pentru a doua zi în stradă, nemulţumiţi de disponibilizările anunţate, dar şi de faptul că nu şi-au primit salariile pe luna februarie. Mai bine de cinci ore protestatarii au blocat drumul naţional 11 A, care face legătura între Oneşti şi Adjud. Traficul a fost deviat pe o rută ocolitoare.

Peste patru zile va avea loc prima disponibilizare colectivă. Planul de lichidare prevede ca în fabrică să mai rămână doar 500 de angajaţi din 1500, câţi sunt în prezent. Disponibilizaţii nu vor primi salarii compensatorii şi nici ajutor de şomaj, pentru că societatea nu şi-a achitat contribuţiile către stat.

Conform Realitatea TV, oamenii sunt disperaţi şi susţin că vor rămâne la poarta fabricii până când revendicările lor vor fi soluţionate. Aproape 300 de muncitori ameninţă că de luni vor intra în greva foamei.

Problemele de la CAROM au început de anul trecut, când Tribunalul Bacău a decis începerea procedurii de faliment. Conducerea fabricii încearcă să obţină contracte pentru CAROM pânâ luni, pentru ca disponibilizarea colectivă să fie evitată. Datoriile CAROM depăsesc peste 9000 de miliarde de lei vechi.

Adauga un comentariu

*