Intrarea în municipiul OneÅŸti, blocată de chimiÅŸtii de la Carom – UPDATE

carom onesti blocare stradaAproape 500 de salariaţi de la SC Carom SA au blocat joi, timp de peste cinci ore, drumul naţional 12A, care leagă Oneştiul de Adjud. Oamenii au ieşit în stradă în semn de protest faţă de anunţatele disponibilizări şi întârzierea cu aproape săptămâni a plăţii salariilor.

De la ora 08.00 şi până în jurul prânzului, sindicaliştii au întors din drum toate maşinile care au vrut să intre şi să iasă din Oneşti. Excepţie au făcut doar două maşini ale Salvării care aveau girofarurile aprinse şi care au fost lăsate să circule. Dincolo de forma de protest spontană la care au recurs muncitorii de la combinatul de caucic oneştean, nemulţumirile lor au avut la origine tot felul de zvonuri, care mai de care mai alarmante. Ei au cerut să discute cu prefectul Gabriel Berca, însă acesta nu a fost prezent în Oneşti.

onesti carom blocare stradaA fost trimis, în schimb pe generalul Nicolae Rugină, comandantul Inspectoratului JudeÅ£ean de Jandarmi care, împreună cu douâ grupe de subordonaÅ£i a reuÅŸit să calmeze spiritele protestatarilor. „Cunosc situaÅ£ia de la OneÅŸti ÅŸi l-am delegat pe domnul general Rugină să meargă la faÅ£a locului. Am discutat cu secretarul de stat în Ministerul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, Paul Victor Dobre ÅŸi mi-a spus că în cursul zilei de vineri, va discuta cu ÅŸeful ANAF Sebastian Bodu, pentru a debloca situaÅ£ia de la Carom”,a precizat Berca.

Prefectul nu a spus cum ÅŸi în ce fel se va debloca conflictul de muncă de la Carom, dar a avut grijă ca protestatarii să fie „asistaÅ£i” de două maÅŸini de intervenÅ£ie pline ochi cu jandarmi ÅŸi de cordoane de poliÅ£iÅŸti.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*